Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 15 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Elk ritje een andere auto: Porsche komt met een briljant abonnementssysteem

Ben je een groot autoliefhebber, verdien je goed en kun je moeilijk kiezen? Dan heeft Porsche de perfecte dienst voor je. Ze noemen het Porsche Passport en het concept is even simpel als briljant. Dus laat de langlopende leasecontracten voor wat ze zijn en wissel voortaan zo vaak als je wil van auto.

Wat Porsche Passport doet, is je de beschikking geven over verschillende modellen voor een vast bedrag per maand. Via de app kies je welk model je nodig hebt en Porsche brengt hem bij je langs. Heb je de 911 wel gezien? Of ga je op vakantie en heb je meer ruimte nodig? Dan wissel je hem net zo gemakkelijk om voor een Cayenne.

Porsche abonnement

Altijd de ideale Porsche voor de deur

Perfect als je wel het geld, maar niet de ruimte hebt. Deze dienst vereist namelijk wel een volle portemonnee. Je hebt de keuze uit twee verschillende abonnementen. De goedkoopste, genaamd Launch, kost tweeduizend dollar per maand en eenmalig vijfhonderd dollar. Je hebt dan de keuze uit acht modellen zoals de Cayman, Boxster, Macan en Cayenne.

Vind je het modelaanbod te beperkt of niet spannend genoeg? Kies dan voor het Accelerate abonnement, waarmee je 22 verschillende Porsches tot je beschikking hebt. Je betaalt in dat geval duizend dollar extra, maar dan kun je dus ook kiezen uit de 911 Carrera (zowel hardtop als cabrio), Panamera 4S of de Cayenne S E-Hybrid.

Porsche abonnement

Voorlopig alleen in Amerika

Goedkoop is de dienst dus zeker niet, maar je hebt verder gelukkig weinig bijkomende kosten. Belastingen, pechhulp, onderhoud; alles is inbegrepen. Er is verder ook geen maximaal aantal kilometers dat je mag rijden en de bezorgdienst van de auto is ook volledig inbegrepen. Het enige wat je nog wel zelf moet doen is betalen aan de pomp.

Porsche Passport is in eerste instantie alleen beschikbaar voor inwoners van de Amerikaanse stad Atlanta. Daar wordt de dienst op dit moment uitgerold en in de loop van volgend jaar willen ze dit gaan uitbreiden. Of Porsche Passport ooit ook buiten Amerika beschikbaar gaat worden, is nog onbekend. Laten we het hopen.

Ook Nissan heeft een innovatief model bedacht voor de toekomst van auto’s. Check ook de Porsche Mission E, de Tesla-killer die onlangs is gespot.

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elk ritje een andere auto: Porsche komt met een briljant abonnementssysteem
Sluiten