Mark Hofman
Mark Hofman Rides 26 aug 2021

Porsche Taycan krijgt twee nieuwe 2022-modellen: wat is er nieuw?

Vanaf september gaan nieuwe modellen van de Porsche Taycan en Porsche Taycan Cross Turismo in productie. Dat maakt de Duitste autofabrikant zelf bekend. De nieuwe modellen bieden nieuwe functionaliteiten, zijn sneller en krijgen nieuwe kleurenopties.

Wie teleurgesteld was over de beschikbare kleurenopties van de Taycan zal deze nieuwe versie’s van de elektrische auto met open armen ontvangen. Naast alle nieuwe functionaliteiten worden er maar liefst 65 nieuwe tinten beschikbaar gesteld.

Porsche Taycan 2022 in een gloednieuw jasje

Autoliefhebbers die met een elektrische auto aan de slag gaan komen waarschijnlijk bij de Audi e-tron GT of de Porsche Taycan uit. Wat betreft die laatste is de 2022-upgrade uiterst interessant. Het is geen geheim dat de elektrische auto normaliter als de show steelt op de weg. Al zal het nieuwe model nog meer aandacht krijgen.

Porsche Tycan 2022 elektrische auto
Strak in de lak (Afbeelding: Porsche)

De Porsche Tycan (Cross Turismo) 2022 krijgt er zoals gezegd 65 nieuwe tinten bij. Het mooie aan deze upgrade is dat de Duitse autofabrikant via deze weg een ode brengen aan de klassieke Porsches. Denk hierbij aan de kleuren Viola Metallic en Rubystar rood. Twee kleuren die, wat ons betreft, uitstekend uit de verf weten te komen.

Een verbeterde actieradius en nieuwe features

De Porsche Tycan 2022 heeft uiteraard meer te bieden dan nieuwe kleurenopties alleen. De elektrische auto krijgt een verbeterde actieradius, al houdt de fabrikant de lippen stijf op elkaar over de details van deze verbetering. De vierwielaangedreven varianten van de elektrische auto wordt vergroot door de elektromotor voorin te ontkoppelen in de rijmodi Range en Normal. Het levert voornamelijk een verminderde weerstand op, waardoor de Porsche Taycan 2022 meer kilometers af kan leggen op een volle lading.

Porsche Tycan 2022 elektrische auto
Geïnspireerd door het verleden (Afbeelding: Porsche)

De verbetering zit ’em overigens ook in het opladen van de batterij. Volgens het bedrijf heeft dat te maken met het wijzigingen van het thermisch beheer van de elektrische auto. Dit zorgt ervoor dat de batterij tot hogere temperaturen voorverwarmt en het maximale laadvermogen eerder om de hoek komt kijken.

Naast bovenstaande verbeteringen biedt de elektrische auto ook Android Auto aan. Dat is prettig, want consumenten zijn op dit moment nog aangewezen op het ingebouwde infotainmentsysteem of Apple Carplay.Smartphones met beide besturingssystemen kunnen dan ook direct gebruikmaken van de Remote Park Assist feature. Hiermee is het mogelijk om de Porsche Taycan met je smartphone in te parkeren.

Audi e-tron GT: dé elektrische auto voor de echte liefhebber

Vanaf wanneer de nieuwe elektrische auto in Nederland verschijnt, en hoeveel hij gaat kosten, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Porsche Taycan krijgt twee nieuwe 2022-modellen: wat is er nieuw?
Sluiten