Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 4 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Porsche Taycan officieel onthuld: echt een Tesla-killer?

Porsche heeft vandaag officieel een einde gemaakt aan geruchten, leaks en teases van de afgelopen vier jaar. De fabrikant heeft de Porsche Taycan onthuld en geeft ons een eerste goede blik van de bolide. De vraag is alleen: is het echt een Tesla-killer?

Porsche Taycan officieel een feit

Vandaag introduceerde Porsche dan eindelijk hun eerste volledig elektrisch aangedreven spotwagen, de Taycan,  aan de wereld. Hiermee maakt de fabrikant een einde aan alle geruchten van de afgelopen paar jaar. Van namen tot aan concepten en van gelekte beelden tot aan teasers: ze zijn de afgelopen vier jaar allemaal voorbij gekomen. Maar de beste blik, die werpen we vandaag.

De Porsche Taycan is een elektrisch aangedreven vierdeurs sportwagen en komt in verschillende modellen. De eerste twee zijn de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S. Deze moeten volgens Porsche de “vlaggenschepen” van de E-performance line worden. Dat houdt dus logischerwijs ook direct in dat dit de krachtigste modellen uit de serie zijn. Vervolgens zal de minder krachtige Taycan Cross Turismo, op een later moment, ook het daglicht vinden.

Turbo S

De Porsche Taycan Turbo S weet, in combinatie met Launch Control, maximaal 560 kW aan overboost-vermogen (761 pk) te genereren. Hierdoor accelereert de sportwagen van 0-100 km/u in 2,8 seconden en beschikt hij over een topsnelheid van 260 km/u.

De Taycan Turbo S gaat gepaard met Performance Battery Plus van 93,4 kWh en beschikt over een actieradius van 412 kilometer. Dit batterijpakket zorgt ervoor dat de auto in 5 minuten genoeg opgeladen is om er 100 kilometer mee te rijden. Wil je tot 80% van de accu laden, dan ben je 22,5 minuten kwijt (onder de ideale omstandigheden). Het maximale laadvermogen is 270 kW.

Porsche Taycan Tesla-killer
Porsche Taycan Turbo S (Bron: Christoph Bauer / Porsche)

De Porsche Taycan Turbo S is vanaf nu te bestellen voor de startprijs van €191.000. De auto moet volgens planning in januari 2020 in Nederland te vinden zijn.

De Porsche Taycan Turbo

De Porsche Tycan Turbo is het iets minder krachtige broertje van de Turbo S. Deze bolide beschikt over maximaal 500 kW (680 pk) en accelereert in 3,2 seconden van 0-100 km/u. Op het gebied van topsnelheid is er verder weinig verschil te vinden, ook de Taycan Turbo bereikt de 260 kilometer per uur.

De batterij van de “standaard” Turbo is overigens net zo groot, laad net zo snel op en heeft het zelfde maximale vermogen. Het enige verschil met de Turbo S is dat deze Porsche iets zuiniger rijdt en een actieradius van 450 kilometer heeft.

Porsche Taycan Tesla-killer
Interieur van de Porsche Taycan Turbo (Bron: Christoph Bauer / Porsche)

De Porsche Taycan Turbo is vanaf nu te bestellen voor de prijs van €157.100.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Porsche Taycan officieel onthuld: echt een Tesla-killer?
Sluiten