Jelle van Es
Jelle van Es Home 30 apr 2018

PourMi is er voor iedereen die tegen zijn kraan wil praten

Als jij het al de gewoonste zaak van de wereld vindt om tegen je telefoon te praten, dat het standaard is dat je thuiskomt en aan Alexa vraagt om je favoriete muziek af te spelen en dat je op basis van je stem het licht aan doet, dan is natuurlijk de vraag wat de volgende stap is. Volgens de makers van PourMi is dat duidelijk: de optie om tegen je kraan te praten. Want waarom zou je nog de kraan willen aandraaien als je er ook gewoon een goed gesprek mee kunt hebben?

PourMi voor de pratende kraan

Voor de PourMi hoef je je bestaande kraan niet aan te passen. Als je blij bent met hoe die er uit ziet, dan kun je dat gewoon houden. De PourMi zet je neer waar de leidingen zitten en koppel je daar aan vast. Volgens de makers hoef je daarbij geen loodgietersachtergrond te hebben.

Vervolgens laat je de PourMi verbinding maken met een Echo Dot en kun je daarna aan Alexa vragen om een bepaalde hoeveelheid water uit de kraan te laten komen. Dat lijkt wel in het Engels te moeten, waardoor het niet helemaal geschikt is om cadeau te doen aan je schoonmoeder. Althans, als ik mijn schoonmoeder als voorbeeld neem.

Het grote idee achter dit project is dat je op deze manier nooit meer zoiets als een maatbeker nodig hebt wanneer je kookt of een taart bakt. Volgens de makers wordt elke milliliter die door de PourMi loopt geteld, waardoor er nooit meer water hoeft te worden verspild. Dat klinkt natuurlijk heel erg mooi en nobel, totdat je het prijskaartje ziet.

De PourMi heeft nu op Kickstarter de laagste prijs van 189 euro. Daar kun je heel wat maatbekers voor kopen en water verspillen. En dan heb je er nog geen Echo Dot bij. Het combinatiepakket van een PourMi en een Echo Dot kost namelijk al 271 euro.

PourMi

En dat is een hoop geld voor een pratende kraan. Het is dan ook maar de vraag of het project zijn doelen gaat halen. Men wil meer dan 40.000 euro ophalen, maar op het moment van schrijven staat de teller net boven de 6.000 euro. Nee, dan zijn deze keukengadgets toch wat handiger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PourMi is er voor iedereen die tegen zijn kraan wil praten
Sluiten