Ilona Braam
Ilona Braam Crypto 23 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Vijf redenen om (niet) in Power Ledger (POWR) te investeren

De cryptocurrency Power Ledger heeft alles te maken met duurzaamheid.  Je kunt het zien als een gedecentraliseerde peer-to-peer marktplaats voor duurzame energie. Daarnaast zijn er nog verschillende andere applicaties waar het platform mee bezig is. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet te investeren in Power Ledger.

Oplossingen voor echte problemen

Om te bepalen of een cryptocurrency mogelijk potentie heeft om groot te worden, kun je kijken naar of het ook daadwerkelijk iets toevoegt dat mensen nodig hebben. Als er een vraag naar is, zijn de kansen alweer groter. Als we kijken naar Power Ledger is er zeker vraag naar een efficiënte manier om met duurzame energie om te gaan en de vraag naar groene energie wordt ook steeds groter.

Via het platform zou je relatief goedkoop energie kunnen afnemen en als je zelf energie over hebt, bijvoorbeeld door zonnepanelen, kun je deze weer verkopen. Door gebruik te maken van de blockchain blijft alles transparant, zodat er nergens gesjoemeld kan worden.

Veel toepassingen

Een andere reden dat Power Ledger een goede kans van slagen heeft, is dat het verschillende applicaties heeft, die in verschillende segmenten ingezet kunnen worden. Eén van die applicaties is bijvoorbeeld Distributed Market Management, waarbij er geen spreadsheets meer nodig zijn om van alles bij te houden.

Het platform houdt zich bezig met verzamelen van alle betrokken data en het in balans houden van de belasting van het energienetwerk. De Power Port applicatie zorgt ervoor dat consumenten altijd een constante stroom van duurzame energie krijgen en de Electric Vehicles app gebruikt weer het Open Charge Point Protocol om verschillende functies af te handelen, zoals het verifiëren van identificaties, het genereren van real-time data en het verwerken van transacties.

Al goed bezig

Iets anders dat erop wijst dat het de goede kant op gaat met Power Ledger is het feit dat ze al samenwerken met verschillende spelers in de sector en al financiële steun hebben gekregen van de Australische regering.

Via een deal met Greenwood Solutions wordt het project voor het eerst commercieel ingezet in Australië en kunnen ze laten zien hoe je geld kunt besparen met de cryptocurrency in een woonwijk. Daarnaast zijn er ook deals met Helpanswers aangekondigd en zijn ze aan het samenwerken met de energiebedrijven Project Brainstorm en Nest Energie. Als je de geruchten mag geloven zou zelfs Elon Musk geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency, dus wie weet dat er ook een samenwerking met Tesla op komst is. Maar dat is pure speculatie.

Elon Musk

Concurrentie Power Ledger

Natuurlijk zijn er nooit alleen maar voordelen, maar moet je ook kijken naar wat er mogelijk mis zou kunnen gaan. Aangezien we steeds meer bezig zijn met duurzame energie, zal de vraag hiernaar ook steeds groter worden. Dat betekent dat er ook steeds meer cryptocurrencies en oplossingen van overheden zelf zullen komen om deze energie op een efficiënte manier te verwerken en te verdelen. Mogelijk komt er dan een oplossing, die net wat beter werkt of aantrekkelijker wordt gemaakt door de overheid. Power Ledger heeft een goede kans, maar met steeds meer concurrentie is het ook goed mogelijk dat we niet allemaal massaal voor de cryptocurrency gaan.

Power Ledger altcoin

Lange investering

Een ander puntje is dat Power Ledger de potentie heeft om groot te worden en de coins dus behoorlijk in waarde kunnen stijgen, maar dat zoiets waarschijnlijk niet binnenkort gaat gebeuren. Hoewel de wereld al druk bezig is met duurzame energie, gebruiken de meeste mensen nog energie uit kolencentrales en heeft nog niet elk huis zonnepanelen. Het zou dus nog best wat jaartjes kunnen duren voordat mensen massaal met panelen aan de gang gaan en echt massaal bezig gaan met het afnemen van duurzame energie. Als je in Power Ledger investeert, zou het dus kunnen dat je even moet wachten voordat de waarde van je tokens significant hoger wordt. Maar als je de cryptocurrencymarkt kent, zou het natuurlijk ook kunnen dat een nieuwsbericht ervoor zorgt dat de waarde opeens drastisch stijgt.

Naast Power Ledger zijn er nog een paar andere veelbelovende altcoins om dit jaar in de gaten te houden. Je hebt bijvoorbeeld ook nog ICON, Oyster, Cardano en Ark.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) in Power Ledger (POWR) te investeren
Sluiten