Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 apr 2019

Apple onthult Powerbeats Pro: AirPods 2 voor sporters

Apple onthulde onlangs de AirPods 2, draadloze oordopjes die we gisteren van binnen hebben bekeken. Daarover lees je hier meer. De eerste echte concurrenten? Die komen van Apple zelf. Maak kennis met de Powerbeats Pro, oordopjes van Beats, een dochterbedrijf van Apple.

PowerBeats Pro: AirPods 2, maar dan anders

Volledig draadloos, op te laden in hun eigen case en oorhaakjes die ervoor zorgen dat ze goed blijven zitten. Dat is wat de Powerbeats Pro je te bieden hebben. Het zijn de eerste draadloze oordopjes met Beats. Althans, de eerste zonder een kabel tussen links en rechts. Twee volledig draadloze dopjes dus.

Op technisch gebied zijn de Powerbeats Pro volledig gelijkwaardig of zelfs beter dan de AirPods 2. Ideaal, want de AirPods vallen tijdens het sporten een stuk sneller uit je oren. Vooral bij bijvoorbeeld hardlopen zijn de haakjes essentieel.

Je kunt de Powerbeats Pro dus opladen in hun eigen case, met een Lightning-aansluiting. In die case zit een accu verwerkt, die 9 uur mee gaat. Ter vergelijking: de case van de AirPods heeft een accu van 5 uur. Door de Powerbeats Pro daarin op te laden kom je uiteindelijk op 24 uur luisterplezier uit.

Onder de motorkap en prijzen

Onder de motorkap zit dezelfde Apple H1-chip als in de AirPods 2. Middels Bluetooth 5.0 heb je een stabiele verbinding en je kunt Siri inschakelen middels een simpel commando. Net zoals op je iPhone dus. De oordopjes pauzeren tevens automatisch je muziek als je ze uit je oren haalt.

Het gaat om in-ear oordopjes, met vier verschillende pasvormen. Daarmee zijn ze niet alleen aantrekkelijk voor sporters, maar ook voor consumenten met oren die niet echt goed samengaan met het design van de AirPods. Zij hebben nu alsnog een degelijk alternatief met dezelfde functionaliteit.

De nieuwe Bluetooth oortjes van Beats zijn vanaf volgende maand te koop, mei dus. Er zijn helaas nog geen Nederlandse of überhaupt Europese prijzen bekendgemaakt. Over het algemeen kun je bij Beats echter het Amerikaanse prijskaartje erbij pakken en het dollarteken verwisselen voor de euro. Dan zou je bij de PowerBeats Pro uitkomen op 249 euro. Dat is iets duurder dan de AirPods 2 met draadloze oplaadcase (229 euro). Consumenten kunnen kiezen uit vier kleuren:

Powerbeats Pro: Apple onthult AirPods 2
Reageer op artikel:
Apple onthult Powerbeats Pro: AirPods 2 voor sporters
Sluiten