Rutger Houweling
Rutger Houweling 29 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

PowerUp 3.0 transformeert je papieren vliegtuig in een vliegtuig die je bedient met een smartphone

Vliegtuigjes vouwen. Dat was onze favoriete bezigheid op de basisschool. Een nadeel van papieren vliegtuigjes is alleen dat de lol er zo snel vanaf is. Na een aantal seconden ligt-ie weer op de grond. Het liefst gooiden we ‘m dan ook van een hoog gebouw. Maar ook hier hadden we op een gegeven moment wel genoeg van. Gelukkig bestaan er nu mensen zoals Shai Goitein. Hij heeft de PowerUp 3.0 ontwikkeld. Dit is een apparaat dat een papieren vliegtuig in een op afstandbestuurbaar vliegtuig verandert die je ook nog eens met je smartphone kunt bedienen. Hoe gaaf is dat!

De PowerUp 3.0 werkt simpel. Het bestaat uit een propeller aan de achterkant en een Bluetooth module met ingebouwde batterij aan de voorkant. Met de oplaadbare batterij ben je in staat om zo’n tien minuten te vliegen en is het frame van de module van koolstofvezel gemaakt zodat-ie wel tegen een noodlanding kan. De PowerUp 3.0 bevestig je met een clip aan je papieren vliegtuig, vervolgens synchroniseer je ‘m met de speciale app en het vliegtuigje is klaar om te vliegen. Je smartphone hoef je alleen heen en weer te bewegen om ‘m te besturen, maar moet je op het scherm wel de snelheid regelen. Daarnaast zie je op het scherm hoeveel batterij je nog over hebt en een kunstmatige horizon zodat je kunt zien of je recht vliegt. Het bereik is zo’n 55 meter.

De PowerUp 3.0 is op dit moment een succesvol Kickstarterproject die zijn doel allang heeft bereikt. Voor 45 euro inclusief verzendkosten kun je er hier één bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PowerUp 3.0 transformeert je papieren vliegtuig in een vliegtuig die je bedient met een smartphone
Sluiten