Milton Broen
Milton Broen 14 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

PowerUp FPV; het papieren vliegtuigje dat je kunt besturen met je hoofd

De PowerUp 3.0 was een groot succes! Dit keer zijn de makers van het bestuurbare papieren vliegtuig terug met de hun nieuwste creatie; De PowerUp FPV.

Wat de PowerUp 3.0 miste

De PowerUp 3.0 was een fantastische uitkomst. Het was namelijk mogelijk om met je telefoon een papieren vliegtuigje te besturen. Doormiddel van Bluetooth maakte je telefoon verbinding met de module die je op een papieren vliegtuigje plaatste. Wat de meeste mensen echter miste aan deze fantastische module, is dat er geen camera aanwezig was. De nieuwe creatie van PowerUp, de PowerUp FPV brengt hier echter verandering in.

De PowerUp werkt in principe exact hetzelfde als z’n oudere broertje. Je vouwt een papieren vliegtuigje, installeert de module en je bent klaar om op te stijgen. De FPV is echter wel voorzien van enkele toffe nieuwe mogelijkheden. De PowerUp FPV is namelijk voorzien van een camera. Maar het is niet zo maar een camera. Voor de camera en de live streaming-mogelijkheden heeft het bedrijf de samenwerking opgezocht met het bekende drone-merk Parrot. Onder andere bekend van de Parrot 2.0. Door de nieuwe technologie is het vliegtuig bereid om bestuurd te worden door middel van virtual reality. Til jij je hoofd naar links? Dan gaat het vliegtuigje ook naar links en vice versa. Dit maakt ‘m nog toffer om te besturen!

Kosten

Met de komische Kickstarter-video probeert PowerUp de harten van velen sneller te doen kloppen. Bij ons is het in elk geval gelukt. Voor een prijs van zo’n 167 euro (inclusief kartonnen VR-bril) word jij piloot van toffe papieren vliegtuigen. Daarover heen komen nog wel verzendkosten van zo’n 23 euro. Bestel ‘m hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PowerUp FPV; het papieren vliegtuigje dat je kunt besturen met je hoofd
Sluiten