Daniel Koster
Daniel Koster Rides 6 jun 2016

Prachtig: baas bouwt jeep om tot woning om 2 jaar mee door Afrika te toeren

Een huis op wielen is ideaal. Je bent dan namelijk een stuk vrijer om te gaan en staan waar je wilt. Nu kun je een knus huis op wielen achter je auto aan slepen of oude bussen omtoveren tot een rijdend huis. Wanneer jij echter de ongerepte natuur in wilt gaan is er geen betere manier dan een jeep tot woonverblijf te tweaken. Dat is wat Dan heeft gedaan. Deze baas kocht eerst een Jeep Wrangler. De motor blies echter op. Om die reden stak hij al zijn laatste centen in een 2011 Unlimited Rubicon. Deze toverde hij om tot een wagen waar je in kon leven met een interieur waar ‘ie met plezier in verblijft. Ook moest de auto in een container passen. De wagen komt niet vanzelf in Afrika uit namelijk. De beste man wilde namelijk twee jaar lang in zijn huisjeep door Afrika toeren. Het resultaat:

Dan begon vol enthousiasme aan zijn project. Nadat de motor in de eerste jeep opblies viel zijn plan bijna in het water. Na veel gepieker besloot hij toch zijn droom door te zetten en hij kocht de onderstaande wagen.
Hij was al begonnen met zaken voor de eerste auto, zoals het compleet strippen van het interieur. Ook had ‘ie al houten kasten gemaakt die zaken als een ingebouwde koelkast kennen. Hij stripte daarom wederom zijn jeep van binnen volledig en plaatste de kasten in zijn nieuwe jeep.
Hij tweakte nog veel meer. Zaken als twee batterijen zodat de auto altijd start, een verzwaarde bumper om al dat extra gewicht aan te kunnen, verbeterde suspensie, een filter tegen het Afrikaanse stof en meer. Door het frame van de jeep te customizen was de constructie daar om een dak op de jeep te plaatsen.
Door de constructie is er meer ruimte in de jeep. Daarom is er boven ruimte voor een slaapgedeelte. Deze kun je inschuiven waardoor je één grote ruimte krijgt.
Dit is het uitzicht van het slaapgedeelte. Zoals je in de tweede foto kunt zien wordt hier een slaapruimte van gemaakt door een houten constructie uit te schuiven. Heerlijk uiltjes knappen daar dan dus.
De achterzijde van de jeep is van een extra wiel voorzien en kent ook extra wateropslag. Overigens is er ook een waterreservoir onder de auto aangebracht, die uiteraard goed van bescherming is voorzien. Een toffe extra tweak is het inbouwen van bestek en gereedschap in de achterdeur van de jeep.
Dit is ‘m dan. Een jeep waar Dan twee jaar lang mee door Afrika gaat reizen. Het eindproduct is prachtig, en past precies in de container zoals je kunt zien. Een laatste prachtige toevoeging is trouwens de Afrikaanse kaart op motorkap. Nice!

Meer van Dan zien? Check dan zijn Instagram, Facebook, Twitter of YouTube kanaal!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Prachtig: baas bouwt jeep om tot woning om 2 jaar mee door Afrika te toeren
Sluiten