Daniel Koster
Daniel Koster Home 28 dec 2015

Prachtig huis dat van top tot teen van beton is gemaakt

Beton is niet het eerste waar je aan denkt bij het ontwerpen en bouwen van een huis. Toch laat Luciano Kruk met het Golf House (welke aan een golfbaan ligt) zien dat beton prima materiaal is voor het tot stand laten komen van een prachtig huis. Je dagelijkse dosis inspiratie, check!

Een huis geheel van beton

Het Golf House is van buiten al een plaatje. Het huis kent aan de buitenkant enkel beton en grote, glazen ramen. Door de aparte, gave vorm van het huis brengt dit een minimalistisch geheel tot stand. Van buiten zie je het hele huis trouwens niet eens. Dit aangezien een deel van het huis zich onder de grond bevindt. Het huis is echter niet enkel van buiten prachtig, maar ook het interieur is gaaf.

Interieur

Ook de binnenkant van het huis is compleet van beton gebouwd. Echter is het huis ook van houten delen voorzien zodat het interieur wat meer gaat leven, maar ook om het ruimtelijke gevoel te benadrukken. Zo kennen diverse wanden houten platen die horizontaal zijn geplaatst. Op deze manier lijkt het huis breder. Het plafond kent daarentegen weer platen die in de lengte van het huis zijn aangebracht. Op deze manier lijken de kamers ruimtelijker.

Prachtige trap

Het huis kent drie slaapkamers. Deze slaapkamers kennen wat meer hout dan de rest van het huis. Dit aangezien het anders iets te eentonig zou worden met al dat beton. De harmonie in het huis wordt bewaard door witte lampen en meubels te gebruiken. Maar de echte topper van het huis is toch wel de trap. De trap kent een diagonale naad en is een vangt meteen (jaloerse) blikken. Kortom, het Golf House is een minimalistisch huis welke je nooit zal gaan vervelen. Tof!

Reageer op artikel:
Prachtig huis dat van top tot teen van beton is gemaakt
Sluiten