Daniel Koster
Daniel Koster 24 jan 2016

Prachtig huis voegt met een glijbaan een vleugje speelsheid voor jong én oud toe

Als ontwerper krijg je wel eens de opdracht van de klant om iets af te leveren waarvan ‘ie onder de indruk zal zijn. Hierbij wordt er dus van je verwacht dat je al je creativiteit tunnelt en iets origineels aflevert. Dit was ook het geval voor de creatievelingen van Ki Design Studio. Zij kregen te horen dat ze bij een huis iets moesten doen dat de huisbewoners aangenaam zou verrassen. Dat hebben ze zeker voor elkaar gekregen!

Een glijbaan was de oplossing

Na wat wikken en wegen kwam de studio met de oplossing in de vorm van een glijbaan. Deze glijbaan verbindt de begane grond met de eerste etage. Waar je zou denken dat dit een kinderlijke sfeer met zich zou meebrengen is niets minder waar. De grijze glijbaan is een speelse doch stijlvolle toevoeging aan het interieur van het huis dat zich in Charkov, de tweede grootste stad van Oekraïne, bevindt.

Voor jong én oud

De glijbaan is niet enkel voor kinderen bedoeld. Je kunt er namelijk ook prima als volwassene vanaf. Want laten we eerlijk zijn, je bent nooit te oud om even van de glijbaan af te roetsjen. Naast dat het een manier van vermaak is en een manier is om van boven naar beneden te komen, vult de glijbaan loze ruimte op een originele manier op. Zo worden (meer dan) twee vliegen in één klap geslagen.

Een prachtig geheel

Naast dat de glijbaan een pareltje is, is het huis zelf ook een plaatje. Zo kent-ie een prachtige open haard, hippe, hangende lampen, worden houten platen op een mooie manier toegepast en meer. Met de stijlvolle bank, strakke, minimalistische vormen en met-groen-begroeide muur is er voor ieder wat wils. Trouwens, de trap is niet verwijderd zodat je ook gewoon met de trap naar boven en beneden kunt. Wat een prachtig geheel!

Reageer op artikel:
Prachtig huis voegt met een glijbaan een vleugje speelsheid voor jong én oud toe
Sluiten