Daniel Koster
Daniel Koster 19 mrt 2016

Prachtig toevluchtsoord dat zich in IJsland op de rand van een klif bevindt

Dat IJsland een prachtig land is weet je vast. Het land is niet alleen prachtig, maar ook de gebouwen die er staan zijn om van te smullen. Nu hebben we een volgend pareltje voor je in het verschiet. Dit maal is het een prachtig toevluchtsoord dat zich op de rand van een klif bevindt. WANT!

Prachtig toevluchtsoord op de rand van een klif

Wat wij vooral zo tof vinden aan dit hemelse toevluchtsoord is dat het bijna onderdeel van het landschap lijkt. De kliffen waar het gebouw op rust zijn namelijk niet bepaald symmetrisch te noemen. Dat is logisch, ze zijn het eindproduct van eeuwenlange blootstelling aan wind, water en meer. Dit lijkt ook een beetje het geval bij het apart-gevormde betonnen gebouw. Het kent allerlei gave terrasjes waar je heerlijk een kop koffie of wat sterkers kunt drinken. Ook kun je vanaf deze punten genieten van het adembenemende uitzicht over de zee. Is dat iets te koud voor je? Dan kun je ook binnen op één van de verschillende verdiepingen heerlijk bijkomen.

Helaas nog fictief

We moeten je alleen wel teleurstellen. Waar we niet hebben gelogen over IJsland en dit prachtige gebouw is-ie (voor nu) fictief. Alex Hogrefe, de creatieveling achter dit gebouw, ontwierp ‘m. Of hij zijn ontwerp daadwerkelijk tot uitvoering gaat brengen is nog maar de vraag. Laten we het hopen, want dit is toch dé manier waarop wij ons weekendje weg willen spenderen!

Reageer op artikel:
Prachtig toevluchtsoord dat zich in IJsland op de rand van een klif bevindt
Sluiten