Daniel Koster
Daniel Koster 30 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Prachtige moderne woonboot in de Amsterdamse Amstel die je moet checken

Amsterdam wordt wel eens het Nederlandse Venetië genoemd. Begrijpelijk met al die grachten en al dat water. En waar je in de zomer deze grachten heerlijk kunt bevaren zijn ze ook een plek waar talloze prachtige woonboten liggen waar mensen zich in thuis voelen. Wij hebben er eentje die in de Amstel ligt voor je uitgekozen. Wij kunnen wel begrijpen dat iemand zich hier in thuis voelt, wat een gave woning!

Woonboot in de Amstel

De toffe woonboot is door het het Nederlandse +31ARCHITECTS ontworpen. Hiervoor hadden de opdrachtgevers een flinke dosis inspiratie opgedaan uit andere projecten van het bureau. Zij wilden graag een woonboot tot stand laten komen welke de relatie tussen water en wonen benadrukte. Dit heeft het bureau naar onze mening prachtig uitgevoerd.

Toffe glazen pui

Centraal staat de langwerpige, glazen pui welke je een prachtig uitzicht geeft over het water en de Amstel. Maar wat deze pui ook doet is een relatie leggen tussen de binnenkant en de buitenkant van de woonboot. De vloer die het woonoppervlak kent is namelijk in dezelfde kleur en stijl als het terras welke aan de buitenkant langs de volledige lengte van de boot loopt. Op deze manier vervagen de grenzen tussen binnen en buiten.

Strakke, warme inrichting

Voor het interieur is ervoor gekozen om gebruik te maken van de kleuren wit en betongrijs. Waar dit een strak en minimalistisch resultaat heeft kan dit ook wat kil overkomen. Door echter één muur een andere kleur te geven en materialen als hout voor de meubels te gebruiken is dit effect totaal niet aanwezig en hangt er juist een warme, uitnodigende sfeer rondom de woonboot. Dit wordt nog eens benadrukt met het uiterlijk van de woonboot. Deze kent namelijk een gaatjespatroon aan de straatkant. Niet zo boeiend horen we je denken, maar wacht maar tot het donker wordt. Dan wordt de wand namelijk door LED-lichten die zich in de gaten bevinden verlicht. Gaaf!

Privacy

Waar mensen door de glazen pui zo naar binnen kunnen kijken zijn de slaapkamers en de badkamer in het souterrain gebouwd. Zodoende hebben de bewoners nog wel enige vorm van privacy. Al met al is de woonboot een prachtig staaltje vakmanschap waarbij over wel aan is gedacht. Een woning waar wij zeker jaloers op zijn. Jij ook stiekem wel een beetje, of niet?

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prachtige moderne woonboot in de Amsterdamse Amstel die je moet checken
Sluiten