Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Pop-Culture 16 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

Praktische tips en tricks voor de ultieme Netflix-ervaring

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen dat wij nogal fan zijn van Netflix. Puur omdat het idee dat je overal en altijd je favoriete films en series kunt streamen ons enthousiast maakt. Eerder hebben wij een aantal verborgen functies waar de consument geen weet van heeft met je gedeeld. Nu hebben wij echter een aantal andere tips die we graag met je delen. Dingen die je moet weten voor een ultieme Netflix-ervaring. There you go!

Ken je sneltoetsen

We kunnen het vaak niet genoeg zeggen, maar met de sneltoetsen van Netflix kom je al een stuk verder. Wees daarom handig met deze onderstaande toetsen en navigeer je Netflix-marathon als een baas.

F = Volledig scherm
M = Dempen (werkt helaas niet met elke computer)
Page up = Volume omhoog
Page down = Volume omlaag
Spatie = Afspelen/Pauzeren
Shift + Linker pijltje = Terugspoelen
Shift + Rechter pijltje = Vooruit spoelen
ESC = Verlaat volledig scherm

Weet wie je account gebruikt

Ben je zo aardig om je wachtwoord door te geven aan een vriend(in) dan kan het gebeuren dat je geen toegang tot je account krijgt. Netflix laat standaard slechts twee mensen tegelijk streamen. Als toevallig twee van je vrienden je account gebruiken (of je account is gehackt) dan kun je gedag tegen het Netflixen zeggen. Zodra je zelf ook gebruik kunt maken kun je snel checken wie je account heeft gebruikt. Dit doe je door naar ‘Mijn Account’ toe te gaan en vervolgens ‘Mijn activiteit’ te openen. Kies daarna de optie ‘Recente toegang tot account bekijken’ en kom er snel achter wie je van een avond Netflix heeft onthouden. Via de gegeven IP adressen, de namen van apparaten en de tijd waarin ze hebben ingelogd weet je zo wie het is geweest. Het gaat hier uiteindelijk vooral om het checken of je account misschien door iemand anders wordt gebruikt. Er worden namelijk de laatste tijd flink wat Netflix-accounts gehackt en doorverkocht aan anderen!

Hack die ondertiteling

Er bestaan twee soorten mensen; zij die van witte ondertiteling houden en zij die van gele ondertiteling houden. Als jij behoort tot de laatste groep en je altijd ergert aan die witte tekst, dan kun je die wijzigen. Ga naar ‘Weergave Ondertitels’ die je wederom in de sectie ‘Mijn account’ kunt vinden en verander de vorm, kleur en grootte ervan naar je wensen. Chill!

Last van wisselende stemmingen?

Als je een wisselend humeur hebt en de films of series wilt kijken die aansluiten op je mood of the moment, dan raden we je aan Netflix zo in te stellen dat je voor iedere stemming een specifiek account hebt. Je kunt namelijk vijf verschillende profielen instellen. Dit is een functie bedoeld voor gezinnen met kinderen, maar daar kun je persoonlijk ook je voordeel uithalen. Je alter-ego kan zo ook eens kijken wat ‘ie wilt.

Controle heb je in je handen

Je kunt verschillende apps gebruiken om je smartphone om te toveren tot een afstandsbediening. Met Apple TV kun je via AirPlay je iPhone gebruiken als een afstandsbediening. Met een Chromecast kan dat ook via de Netflix-app. Je kunt dan heerlijk vanuit je luie stoel Netflix naar je televisie casten. Chique toch, je smartphone als afstandsbediening?

Meer tips en tricks

Dat waren de aanvullingen die we voor jou in petto hebben. Zo kun je nog een stuk meer genieten van je favoriete series en films. Op zoek naar andere handige tips en tricks? Zo kun je via Showgoers op afstand samen Netflix checken, zie je via Super Browse alle verborgen Netflix-categorieën, vind je met Flixed dé film of serie voor je Netflix-moment en brei je op deze manier speciale sokken die je film of serie voor je pauzeren als je in slaap valt. Doe je voordeel met deze tips en veel kijkplezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Praktische tips en tricks voor de ultieme Netflix-ervaring
Sluiten