President Obama wil de jongen ontmoeten die ruim 1,3 miljoen dollar voor zijn school ophaalde

Brandon Stanton is de fotograaf achter het populaire ‘Humans of New York‘ project. Voor dit project maakt Brandon foto’s van mensen op straat in New York en samen met een kort interview plaatst hij deze op Facebook. Deze posts zijn ontzettend populair, waardoor de Facebookpagina ruim twaalf miljoen likes heeft.

Toen Brandon in januari door Brownsville wandelde kwam hij Vidal Chastanet tegen die in groep zes zit van de Mott Hall Bridges Academy. Nadat Brandon een foto van hem had genomen vroeg hij Vidal wie de grootste invloed in zijn leven is. De jongeman antwoordde: “Mijn schoolhoofd, Mevr. Lopez.” Uiteraard was Brandon benieuwd naar waarom zij zo’n grote invloed is en daarop gaf Vidal een inspirerend antwoord zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien. Het verhaal van Vidal kreeg binnen een paar weken ruim één miljoen likes op de ‘Humans of New York’ pagina.

Door het antwoord van Vidal raakte Brandon geïnspireerd en wilde hij graag dit schoolhoofd ontmoeten. Na de ontmoeting met Nadia Lopez besloot Brandon om de school te helpen door geld op te halen via Indiegogo. Zo kon de volledige klas van Vidal op schoolreis naar Harvard. Ook dit project was ontzettend populair waardoor het gewenste doel van honderdduizend dollar ruimschoots was behaald. De klas kreeg ruim 1,39 miljoen dollar voor een schoolreisje naar Harvard. Uiteraard hebben ze niet al dat geld besteed. Met de rest van het geld heeft de school het ‘Vidal Scholarship Fund’ opgezet.

Uiteraard krijgt zo’n verhaal veel aandacht waardoor ook president Obama geïnspireerd raakte door Vidal. De president besloot om de jongeman en zijn schoolhoofd uit te nodigen voor een bezoek aan het Witte Huis. Tijdens dit bezoek wilde Obama op zijn beurt Vidal weer inspireren door hem te vertellen wat de grootste invloeden en teleurstellingen in zijn leven zijn geweest. En gelukkig staat deze ontmoeting op Youtube zodat jij je ook door de president kunt laten inspireren.

Reageer op artikel:
President Obama wil de jongen ontmoeten die ruim 1,3 miljoen dollar voor zijn school ophaalde
Sluiten