Bouw je eigen pretpark met de nieuwe LEGO achtbaan

Met LEGO kun je al zoveel verschillende dingen bouwen, maar toch weet het bedrijf om de zoveel tijd een nieuwe set aan te kondigen die er eigenlijk om schreeuwt om gekocht te worden. Dat is het geval met de LEGO achtbaan set die de mannen en vrouwen van LEGO binnenkort uit gaat brengen. Het is een gigantische set die uit maar liefst 4.100 blokjes bestaat en als je het geheel hebt gebouwd, dan heb je wel een tafel nodig om het geheel op uit te stallen.

De LEGO achtbaan van je dromen

Het is overigens niet de meest spannende achtbaan die je je kunt bedenken. Door het ontbreken van een kurkentrekker of een looping lijkt het voornamelijk een familie-achtbaan te zijn. Dat gezegd hebbende is het nog steeds een indrukwekkend geheel met vele elementen. Zo kun je de achtbaan wagentjes met de hand omhoog takelen, maar kun je dit ook mechanisch maken via een LEGO Boost-uitbreiding. Op die manier kun je dan de achtbaan aanzetten en genieten van de manier waarop de LEGO-personages de rit van hun leven beleven.

LEGO achtbaan

Naast de achtbaan zelf zijn er ook diverse andere elementen. Zo is er een klein stalletje voor je limonade, is er een suikerspin standje, kun je als LEGO-personage na de rit een foto kopen om te zien hoe gek je er uit ziet en is er natuurlijk iemand die alles in de gaten houdt. Als je te klein bent om plaats te nemen in het treintje, dan zal er iemand langskomen om je met een stok te meten.

LEGO achtbaan
LEGO achtbaan
LEGO achtbaan

Kortom, de set is van alle markten thuis. Het enige nadeel is de prijs. De set gaat 349,99 euro kosten. Voor diezelfde prijs kun je ook een spelcomputer met game aanschaffen. Het is daarmee dus echt een set voor de liefhebber. De set moet op 1 juni uitkomen.

Reageer op artikel:
Bouw je eigen pretpark met de nieuwe LEGO achtbaan
Sluiten