Dominick Vietor
Dominick Vietor Tech 17 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Hands-on: OPPO en Barça maken bijzondere RENO 10x Zoom variant

OPPO vernieuwde vandaag zijn samenwerking met FC Barcelona voor 3 jaar. Leuk, maar waarschijnlijk vraag je je af wat jij daaraan hebt. Nou, als je fan bent van Barça én een bijzondere smartphone wilt best wat. Dan kun je namelijk je lol op met de OPPO Reno FC Barcelona Edition.

Vlaggenschip in een bijzonder jasje

Het gaat om de OPPO Reno FC Barcelona Edition – 10X Zoom. Een nogal lange en onduidelijke officiële naam, die we maar even afkorten tot OPPO Reno FC Barcelona Edition. Dat is dus een speciale versie van de OPPO Reno 10X Zoom, die technisch gelijk is aan het origineel.

OPPO Reno FC Barcelona Edition officieel

De verschillen? Vooral het uiterlijk. De Barça editie heeft een rood-blauw ontwerp; het logo van de voetbalclub prijkt trots in het goud op de achterkant. Daarnaast zit een grotere versie van het logo subtiel in de hele achterkant verwerkt. Een mooie toevoeging wat mij betreft. De OPPO Reno FC Barcelona Edition ziet er al met al fraai uit.

Oppo Reno FC Barcelona Edition hands-on

Liefhebbers kunnen verder aan de slag met een setje speciale thema’s en ringtones, die geïnspireerd zijn op het clublied van Barça en de geluiden tijdens een wedstrijd. Natuurlijk wordt er ook een speciaal hoesje meegeleverd; geheel in stijl rood-blauw gestreept.

OPPO Reno FC Barcelona Edition hands-on

Wat je los van alle rood-blauwe pracht en praal van dit toestel kunt verwachten? Eigenlijk alles wat en high-endtelefoon zou moeten hebben. De OPPO Reno FC Barcelona Edition heeft een 6,6-inch amoledscherm, een snelle Snapdragon 855-chip en maarliefst 8GB RAM en 256GB opslagruimte. Het scherm ziet er goed uit en de smartphone lijkt razendsnel te werken.

Oppo Reno FC Barcelona Edition hands-on

De selfiecamera klapt uit de bovenkant van het toestel met een bijzonder scharniermechanisme. Dat ziet er bijzonder uit, maar zorgt er bovenal voor dat de hele voorkant van het toestel uit scherm bestaat. Zo zien we het graag.

Oppo Reno FC Barcelona Edition hands-on

Andere mooie voordelen van het toestel zijn VOOC Flash Charge – een supersnelle oplaadtechniek – en de driedubbele achtercamera. Een groothoeklens, reguliere 48-megapixelcamera en periscoopcamera met 5x zoom vormen samen een veelzijdige setup. Compleet met nachtmodus en ‘hybrid zoom’ tot 10x vergroting. Hoewel ik geen definitief oordeel over die camera durf te vellen, maakt hij op het eerste gezicht mooie plaatjes.

Oppo Reno FC Barcelona Edition hands-on

Een indrukwekkend toestel dus, dat toch ook een paar kleine nadeeltjes lijkt te hebben. Ten eerste: hij is nogal groot en zwaar. Persoonlijk zit ik daar niet zo mee, maar ik ken zeker mensen die daar anders over denken. Vervelender is de software: OPPO’s Color OS 6 is nou niet echt de meest fijne Androidinterface. Ah well, hij heeft in deze versie in ieder geval een mooi FC Barcelona thema.

Camp Nou gaat 5G

Nog een leuk nieuwtje: OPPO kondigde aan dat Camp Nou – het station van FC Barcelona – als eerste Europese voetbalstadion volledig met 5G uitgerust zal worden. In het persbericht zegt men daarover dat “dit iconische stadion een nog spectaculairdere ervaring zal gaan bieden aan fans wereldwijd.”

Wat dat precies inhoudt? Goede vraag. In ieder geval zul je geen last meer hebben van een overbelast netwerk, zelfs niet als alle 100.000 stoeltjes in het stadion bezet zijn. Zelfs tijdens een uitverkocht duel tegen Real Madrid kun je dat briljante goal van Messi nog in 4K streamen, als we OPPO mogen geloven.

Camp Nou

Wanneer al dit moois gaat gebeuren en hoe snel andere stadia zullen volgen is trouwens niet bekend. Wanneer jij met de OPPO Reno FC Barcelona Edition aan de slag kunt trouwens wel. Die ligt vanaf 26 juli in de Nederlandse winkels voor €899.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hands-on: OPPO en Barça maken bijzondere RENO 10x Zoom variant
Sluiten