Preview-versie van Office 2016 voor Mac gratis te downloaden

Het wordt nog eens wat met al die dure softwarepakketten. ‘Duur’ kunnen we namelijk steeds vaker wegstrepen doordat fabrikanten software gratis beginnen aan te bieden. Apple is OS X Yosemite bijvoorbeeld gratis gaan aanbieden en Microsoft zal de update naar Windows 10 ook gratis mogelijk maken. En nu Adobe nog zul je wellicht denken, maar dat zal niet snel gebeuren. De volgende stap komt dan ook wederom van Microsoft die Office 2016 voor de Mac gratis aanbiedt. Op dit moment nog wel als preview-versie, de officiele versie zal in de tweede helft van 2015 uit worden gebracht. Mocht je er nu al voor kiezen om de preview-versie te installeren dan zul je op regelmatige basis van updates worden voorzien.

Gebruikersinterface

Het werd overigens tijd dat er een nieuwe versie van Office voor Mac uitkomt. De laatste versie dateert alweer uit 2011. Het nieuwe Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook is met de nieuwe versie geoptimaliseerd voor de Mac en biedt het ondersteuning voor het Retina-scherm. Het oogt allemaal een stuk moderner en het werkt verfijnder. De werkbalk heeft een update gekregen waardoor de belangrijkste functies eenvoudiger en dus ook sneller te vinden zijn en is het gemakkelijker om met afbeeldingen te werken. Ook is een volledige schermmogelijkheid geïntegreerd en is ook scroll bounce, een speciale Mac-eigenschap, aan de nieuwe versie toegevoegd.

Cloud

De cloud speelt uiteraard ook een belangrijke rol in Office 2016 voor Mac. De software werkt samen met OneDrive en SharePoint zodat je vanaf elk apparaat snel toegang tot al je documenten hebt. De nieuwe versies van Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook zijn ook gratis te downloaden voor iOS en Android. Wel zo handig.

Downloaden

De preview-versie van Office 2016 voor Mac is hier gratis te downloaden.

Reageer op artikel:
Preview-versie van Office 2016 voor Mac gratis te downloaden
Sluiten