Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 mei 2021

WANT Bitcoin update: prijs Bitcoin blijft achter bij markt. Wat nu? VIDEO

Inmiddels is ook de Amerikaanse handelsdag voorbij. We bekijken uiteraard de actuele prijs van de Bitcoin. Ook bekijken we waarom deze achter blijft bij de prijzen van de top 25 cryptomunten. Is deze reden aanleiding voor zorgen op lange termijn?

We beginnen zoals gebruikelijk met de live prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin blijft achter bij herstel top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven is de actuele prijs van de Bitcoin EUR 35.215,61 ($ 43.014,71). Dat is 1,97% lager dan de koers van gisteravond.

Met dit resultaat blijft de grootste cryptomunt achter bij het herstel van de prijzen van de top 25 cryptomunten. Na de correctie van afgelopen dagen zien we dat veel cryptomunten weer forse groene cijfers schrijven. Er zijn nog wel rode cijfers, maar als we zien dat Shiba Inu (SHIB) met 2,69% het meest verliest in 24 uur zijn de cijfers een stuk geruststellender dan de afgelopen week. Bovendien stijgen veruit de meeste cryptomunten. Sterkste stijger is Polygon (MATIC), dat in 24 uur een winst van 46,48% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat er steeds meer dubbele winstcijfers ontstaan bij de live cryptoprijzen. Dit leidt natuurlijk tot de vraag waarom Bitcoin achterblijft.

Bitcoin krijgt nu tegenwind uit China

Nadat de Bitcoin eerst de strijd aan moest met de Twitterduim van Elon Musk en berichtgeving over SEC-regelgeving zijn het nu de Chinezen die investeerders tot voorzichtigheid manen. Dit nadat de Centrale Bank van China (The People’s Bank of China) waarschuwde dat Chinezen geen cryptomunten moeten gebruiken omdat dit geen echte currency zou zijn.

Ook werden er verboden van gebruik van cryptomunten als prijsaanduiding en het opzetten van token-lanceringen afgekondigd. Daarnaast sloten allerlei andere toezichthouders zich aan bij de aankondiging van de PBOC. Dit alles vooruitlopend op de lancering van hun eigen digitale Yen, die op de markt zal komen als de DCEP (Digital Currency Electronic Payment).

De Bitcoin wordt door deze aankondigingen harder dan andere cryptomunten geraakt. Dit enerzijds omdat Bitcoin veel populairder is dan veel in het westen bekende cryptomunten en anderzijds omdat ook veel miners in China opereren en de vraag ontstaat wat er gebeurt als zij hun beloningen (Bitcoins) niet meer mogen gebruiken.

Wat betekent dit voor de koersen op lange termijn?

Zoals we vanmiddag al zagen lijken vooral de kleine, particuliere beleggers de afgelopen tijd hun cryptomunten verkocht te hebben. Nu grote spelers weer instappen en de dip kopen zijn veel analisten dan ook positief gestemd. Zo deelde de Nederlandse crypto-analyst Plan B dat er juist veel perspectief is en dat de koersontwikkeling nog steeds aansluit bij zijn S2F-model.

Ook influencer en crypotmiljardair Mike Novogratz is positief. Vanavond legde hij zijn toekomstverwachting uit bij CNBC. Dit interview kun je hier bekijken.

Hij verwacht dat de Bitcoin niet onder $ 40.000,- zal zakken en na een periode van horizontale prijsontwikkeling weer aan de volgende bull-rally zal beginnen. Er is dus genoeg reden om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin update: prijs Bitcoin blijft achter bij markt. Wat nu? VIDEO
Sluiten