Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 mei 2021

Crypto update: prijs Bitcoin en crypto daalt & Binance onder vuur, maar…

Inmiddels is ook in Amerika de handelsdag ten einde. Wij bekijken de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Verder zien we hoe Binance onder vuur ligt van de Amerikaanse autoriteiten en bekijken we enige tekenen van hoop.

We beginnen zoals gebruikelijk met de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten dalen (bijna allemaal) verder

Op het moment van schrijven is de actuele prijs van de Bitcoin EUR 40.758,17 ($ 49.278,03) en dat is 6,61% lager dan gisteravond.

Ook de meeste prijzen van de top 25 cryptomunten dalen nog steeds, al zien we enige tekenen van herstel. De snelste stijger is Cardano (ADA), dat 15,35% winst in één dag noteert. Toch overheersen de rode cijfers nog steeds. Grootste daler is FileCoin (FILE),, dat in één dag 15,45% verliest, maar zoals we op de site van Tradeincrypto.com kunnen zien zijn er veel meer live prijzen van cryptomunten die met dubbele cijfers dalen.

Prijs Bitcoin en crypto daalt door nieuws over onderzoek Amerikaanse autoriteiten naar Binance

Nadat we vanmiddag al zagen dat de markt ernstig te lijden had onder Elon Musk en Vitalik Buterin deed Bloomberg daar vanavond een schepje bovenop. Zij kwamen met het nieuws dat de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance,, onderzocht zou worden door de Amerikaanse belastingautoriteiten en het Amerikaanse ministerie van justitie op grond van belastingontduiking en witwassen. De beurs zou op dit moment niet in staat van beschuldiging gesteld zijn. Binance reageerde direct met een verklaring waarin zij stellen dat er geen problemen zijn en dat zij uiteraard meewerken aan onderzoeken van autoriteiten. Hiermee bevestigen noch ontkennen ze dat de onderzoeken plaatsvinden.

Oprichter CZ was op zijn persoonlijke account een stuk duidelijker in zijn reactie met twee veelzeggende Tweets:

Of er daadwerkelijk onderzoeken gaande zijn is afwachten. In maart meldde Bloomberg dat Binance in onderzoek zou zijn genomen door de SEC/CFTC, maar dat nieuws werd door Binance ook afgedaan als FUD en is daarna nooit bevestigd.

Hoe snel herstellen de cryptokoersen?

Hoewel het de afgelopen dagen duidelijk lijkt dat de beren zich terugvechten in de markt lijkt, zoals we vanmiddag al zagen, de visie op lange termijn nog steeds gunstig. Vraag is of men nu al de ‘dip’ kan kopen. Inmiddels geven analisten aan dat zij verwachten dat de daling van de Bitcoin doorzet naar $ 44.000,- en daarna weer zal herstellen. Aan de andere kant blijkt de koers rond $ 48.000,- al een aantal keer een moment te zijn waarop institutionele beleggers instappen. Of dit na de opmerkingen van Elon Musk nu ook zo is blijft afwachten.

Verdere analyses laten zien dat de koersverwachting op middellange termijn ook somber wordt, nu de opties op koersdalingen worden getekend. Het koersverloop lijkt, in vergelijking met 2017, het patroon te volgen van de start van de recordrally die we toen zagen. Als de markt dit patroon volgt kan er dus nog veel gebeuren in de komende maanden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs Bitcoin en crypto daalt & Binance onder vuur, maar…
Sluiten