Bitcoin update: prijs BTC en crypto daalt. Crash of dip? Koersverwachting

Tech Robert Kroes 3 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. We zien dat de prijzen dalen en gaan op zoek naar de oorzaken en betekenis. Zien we hier een nieuwe crash of een tijdelijke dip? Tot slot bekijken we de koersverwachting en belangrijke prijspunten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs daalt, top 25 crypto volgt daling

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 32.777,72 ($ 36.9555,36). Dit is 4,71% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.

De prijzen van de top 25 volgen de koersdaling van de BTC en dalen ook fors. Afgezien van enkele stable coins zien we alleen rode cijfers, waarbij Cosmos (ATOM) met -9,40% het zwaarste verlies leidt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Wat veroorzaakt de Bitcoin prijsdaling?

Als we de oorzaken van de prijsdaling analyseren zien we 2 belangrijke factoren. De correlatie met de tech-aandelen en het gebrek aan vraag. Wij lichten beide factoren toe.

Correlatie Bitcoin en dalende tech-aandelen

We hebben al een aantal keer gesignaleerd dat de Bitcoin koers steeds meer correlatie vertoont met de prijzen van de (tech) aandelen en dat was vandaag ook het geval.

We zien dat de prijsdaling van de Bitcoin gelijke tred hield met de koersdaling van de Amerikaanse tech-aandelen op Wall Street. Daar werden flinke tikken genoteerd nadat PayPal teleurstellende cijfers bekend maakte. De koers van het aandeel daalde met bijna 25% na de bekendmaking. Ook andere tech-aandelen zoals Zoom en Peleton zagen de Covid19-winsten grotendeels verdampen.

Vraag naar Bitcoin neemt af

Daarnaast zien we dat de vraag naar Bitcoin sterk afneemt. Waar het om particuliere investeerders gaat is dit te begrijpen. Zij waren immers het hardst geraakt bij de crypto sell off die we in januari zagen. Nu blijkt echter dat ook de groot-bezitters (de Bitcoin whales) wel verkopen, maar nauwelijks bijkopen.

Is BTC prijsdaling een crash of tijdelijke dip?

Hoewel de teruglopende interesse onder grotere investeerders duidelijk zorgen baart lijkt er op korte termijn steun te ontstaan voor de Bitcoin. In onderstaande heatmap zien we dat investeerders kooporders rond $ 37.000,- opbouwen om zo deze koers te verdedigen.

Daarnaast laten diverse technische analyses zien dat de Bitcoin nog steeds een bullish trendpatroon vertonen. Hieronder zien we daarvan een uitleg.

Welke koersniveaus van de Bitcoin zijn voor investeerders belangrijk?

Zoals we in onderstaande grafiek zien is de bandbreedte voor Bitcoin op korte termijn erg smal. Als de koers onder de $ 36.700,- komt is er een verdere koersval mogelijk, terwijl we in ander geval kunnen stijgen richting $ 38.000,-, terwijl we pas echt weer in bullish patroon zijn als we boven de $ 38.700,- komen.

Het blijft dus een onzekere markt, maar ook dan is er rendement op investeringen te behalen. Wij blijven de markt natuurlijk volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen