WANT Crypto update: Prijs Bitcoin en prijzen crypto dalen, dit is waarom…

Tech Robert Kroes 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Zoals gebruikelijk leggen we rond lunchtijd de Bitcoin prijs en prijzen van de top 25 cryptomunten vast. We zien een negatief sentiment en dat komt door afwijzing van de Bitcoin en problemen voor Altcoins in Azië.

We beginnen met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, net als prijzen meeste top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 32.787,69 ($ 39.334,89). Dit is 1,05% lager dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

Ook de meeste prijzen van de top 25 cryptomunten dalen. Er zijn enkele uitzonderingen, zo stijgt nieuwkomer AMP nog steeds het snelst met een winst van 22,88% in 24 uur, maar is het sentiment over het algemeen negatief. De impact valt echter mee, want Ethereum (ETH) daalt met 2,09% het snelst. In het koersoverzicht van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

El Salvador stuit op ‘nee’ van Wereldbank bij Bitcoin integratie

Zoals we eerder berichtten erkent El Salvador als eerste land ter wereld de Bitcoin als wettig betaalmiddel. Om deze erkenning door te voeren heeft het land ondersteuning gevraagd bij de Wereldbank. Deze hebben laten weten dat zij niet zullen helpen. Zij noemen hiervoor twee redenen. Als eerste noemt men de impact van Bitcoin op het milieu. De tweede reden is een gebrek aan transparantie. Beleggers zijn uiteraard niet blij met dit nieuws.

Problemen voor Altcoins in Azië

Ook Aziatische beleggers zijn onrustig. In Korea is namelijk recent een wet in werking getreden die cryptobeurzen verbiedt te handelen in ‘discutabele cryptomunten’. Dit betekent dat cryptobeurzen die werken met het zogeheten ‘information security management system (ISMS) certification’ updates krijgen over ‘ongecontroleerde cryptomunten’ waartegen ze actie moeten nemen.

Deze maatregelen worden niet licht genomen, want zodra de melding (na beurstijd) komt, nemen de beurzen direct actie. Dit betekent dat tientallen Altcoins van het ene moment op het andere worden gedelist (van de beurs verwijderd) of voorzien worden van een waarschuwing. Beleggers die geen gebruik maken van een mogelijkheid tot automatisch handelen gaan dus niets vermoedend slapen en komen de volgende ochtend tot de ontdekking dat sommige cryptomunten 70% tot 80% minder waard worden.

Hoewel de munten in kwestie tot nu toe munten zijn die niet in het westen bekend zijn hebben zij invloed op grote beurzen zoals Huobi en GDAC. De onrust van beleggers leidt tot negatief sentiment dat zo doorsijpelt naar het westen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen