Bitcoin update: prijs Bitcoin & crypto daalt na FED en Biden, miner kijken

Tech Robert Kroes 27 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we de invloed van het FED rentebesluit op de BTC koers. Ook zien we hoe de regering Biden onrust in de cryptomarkt brengt. Tot slot kijken we binnen bij een Bitcoin miner.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen na FED besluit

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 32.301,32 ($ 36.519,37). Dit is 0,77% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.

Ook op de rest van de cryptomarkt zien we voornamelijk rode cijfers. Cosmos (ATOM) verliest met -9,35% op dit moment het meest. De grootste winnaar is Crypto.com coin (CRO) met een + van 7,05%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Waarom daalt de prijs van crypto na bekendmaking van het FED rentebesluit?

De relatief geringe daling van de Bitcoin en andere cryptomunten vertekent iets. Zoals we vanmiddag zagen noteerden de crypto procenten winst. Deze is nu verdampt en omgeslagen in verliezen. Dit gebeurde nadat de FED haar rentebesluit bekend maakte.

De daling zette overigens niet direct in. Het FED-besluit was namelijk dat men de rente momenteel niet verhoogt. Dat leek in eerste instantie goed nieuws, want veel analisten hadden een verhoging van 00,25% aangekondigd. De daling kwam dan ook nadat FED-voorzitter Powell zijn toelichting had gegeven.

In de toelichting maakte hij namelijk bekend dat hij verwacht dat er bij het volgende rentebesluit in maart wellicht wel veranderingen komen. Ook gaf hij aan geen toezeggingen te willen doen over het aantal renteaanpassingen dat we dit jaar kunnen verwachten en/of de hoogte van die aanpassingen. Dit betekent een forse koerswijziging.

Tot nu toe werkte de FED namelijk met een strategie op lange termijn. Dit zorgde voor zekerheid in de markt en een zekere visie. Met deze opmerkingen laat de FED die strategie los en gaat zij reactief reageren op de marktontwikkelingen (zoals werkeloosheidscijfers). Daarmee ontstaat meer onzekerheid en dat is voor investeerders meestal het sein om zich terug te trekken. Dat zien we nu gebeuren. Het is momenteel niet in te schatten hoe ver die correctie door zal zetten.

Biden regering brengt meer onzekerheid in crypto

Rondom het tijdstip van de FED-bekendmaking volgde er ook een aankondiging vanuit het Witte Huis. Daar verscheen op de publicatie-agenda voor februari een te verwachten White House Executive Order voor de behandeling van crypto. De verwachting is dat dit een een soort handboek wordt waarin de rollen en bevoegdheden van de verschillende Amerikaanse Financiële instellingen uiteen worden gezet als het gaat om regulering van Bitcoin en Crypto. Men ziet dit in Amerika als een groen of rood licht. Immers, na deze publicatie verwacht men dat bekend is welke instanties regelgeving gaan voorbereiden voor de cryptomarkt. Het is al langer bekend dat daar bij diverse organisaties verschillend tegenaan gekeken wordt. Het is dan ook deels van de organisatie(s) met bevoegdheid afhankelijk hoe streng de regelgeving zal worden.

Tegelijk verwacht men dat er in de Executive Order ook het een en ander over de digitale dollar vermeld zal staan. Daarmee staat de deur open om bij de regelgeving ook de weg vrij te maken of juist samenhang te bepalen tussen de digitale Dollar en de cryptomarkt en haar segmenten, zoals bijvoorbeeld Stable Coins en DeFi. Ook hier speelt onzekerheid een rol. Dit versterkt het risicomijdend gedrag voor investeerders.

Binnen kijken bij een Bitcoin miner

Toen China vorig jaar de Bitcoin in de ban deed en miners verjoeg vertrokken velen naar Amerika. Daar zien we nu mooie Bitcoin mining faciliteiten ontstaan. Een van de modernste fabrieken staat aan de rand van de Niagara Watervallen. Reporters van wkbw.com mochten binnen kijken en wij delen deze beelden graag.

Hoewel de energie voor de mining vriendelijk uit de watervallen gewonnen kan worden stuit de nieuwe plant toch op verzet van de plaatselijke bewoners. Zij klagen vooral over geluidsoverlast. Om deze problemen te onderzoeken en een gestructureerde aanpak op te stellen besloot de burgemeester dan ook op een tijdelijk verbod op nieuwe crypto-projecten in zijn stad van een half jaar.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen