Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin & crypto daalt. Waarom? Wat doet Elon Musk?

Inmiddels is de laatste handelsdag van de maand ook in Amerika voorbij. Hoe eindigen de Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten? Wij zetten het op een rij. Ook bekijken wij wat dit prijsbeeld voor de Bitcoin koers in juli betekent en staan we stil bij Elon Musk, die nu de honden op de kast jaagt.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 29.257,85 ($ 34.8440,-). Dit is 3,73% lager dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van gisteren.

Ook de prijzen van top 25 cryptomunten gaan negatief naar volgende maand. We zien op een enkele uitzondering, zoals Ethereum Classic (ETC), dat met 4,72% de grootste stijger van vandaag is, alleen maar rode cijfers. Het diepst donkerrood zijn de cijfers voor voor InternetComputer dat in 24 uur tijd 11,04% aan waarde verliest. Alle cryptoprijzen zie je natuurlijk live op de site van Tradeincrypto.com.

Wat betekent deze negatieve maandafsluiting voor de Bitcoin?

We kunnen in ieder geval concluderen dat de recordwinsten in rap tempo verdampen. Volgens cijfers van Tradingview heeft de Bitcoin zowel over de laatste maand (-6,31%), laatste 3 maanden (36,7%) als laatste half jaar (-29,68%) een verlies gedraaid en dat is, zeker gezien de recordkoersen in april, opmerkelijk.

Voor de komende maand zien we dat vooral het voortschrijdend gemiddelde over 100 uur belangrijk is volgens experts. Deze ligt rond $ 34.277,52. De munt zit nu exact op het midden van de bandbreedte van de Bitcoin-koers en daarmee het 100-daags gemiddelde. Als de munt hierboven weet te blijven ziet men een bullish ontwikkeling op korte termmijn. In ander geval zal men de focus verleggen naar de grens van het 200-uurs voortschrijdend gemiddelde etc. In dat laatste geval lijkt een bearish koersontwikkeling in juli steeds waarschijnlijker.

Dit zou overigens aansluiten bij eerdere analyses en de gedachten van  veel andere marktanalisten.

De Twitterduim van Elon Musk zet de cryptomarkt weer in rep en roer. Deze keer blijft de Bitcoin echter buitenschot.

Elon Musk krijgt een nieuwe hond met de naam Floki, nou en?

Met een simpele tweet leek Elon Musk dit weekend gezinsuitbreiding aan te komen. Dit stuurde hij de wereld in:

Men zou zeggen: “Gefeliciteerd en door”, maar bij Elon Musk is iets maar zelden wat het zou moeten zijn.

Zoals inmiddels bekend is Elon Musk nogal fan van de DogeCoin (DOGE). Deze meme munt heeft als logo een Shiba Inu. Toen Musk de DogeCoin dit jaar mateloos populair werd startten tegenhangers de Shiba Inu coin.

Ook de Floki is een  zogenoemde dog coin. Cryptofans geloven dan ook dat Elon verkapt aankondigt dat hij in (een van) deze twee cryptomunten gaat investeren. Dat zien we terug in de koers. De Shiba Inu reageerde direct en schreef in een paar uur een resultaat van 23%. De community van de Floki coin is pas echt geschokt. Zij zagen de waarde in korte tijd liefst 3.000 % stijgen. De DogeCoin (DOGE) moest ondertussen toezien hoe beleggers 6,07% van de prijs afromen door deze digitale kapers op de kust.

Kortom, er is ook in julie genoeg te volgen om jullie op de hoogte te houden. Dit blijven wij dan ook met veel plezier doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!