WANT Bitcoin lunch: prijs Bitcoin & crypto groen. Goed BTC nieuws, maar

Tech Robert Kroes 29 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

We kijken tijdens lunchtijd weer even op de cryptomarkt om de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast delen we goed nieuws voor de Bitcoin, maar is er ook een slecht bericht.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 29.495,40 ($ 35.149,96). Dit si 2,56% hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting die we gisteren publiceerden.

Ook de rest van de cryptomarkt presteert beter dan gisteren. De live cryptoprijzen van de top 25 cryptomunten zijn, met uitzondering van de stable coins, allemaal groen. Grootste stijger is Ethereum Classic (ETC), dat in 24 uur een plus van 26,47% noteert. Op de site van Tradingview.com zien we dat er bij de live cryptoprijzen meer stijgingen in dubbele cijfers te noteren vallen.

Hoe kan deze mega-erfenis de Bitcoin koers beïnvloeden?

In Costa Rica is op 41-jarige leeftijd Mircea Popescu verdronken. De naam doet wellicht geen belletje rinkelen, maar deze heer was oprichter van cryptobeurs MPEx. Dat legde hem geen windeieren, want hij was één van de grootste particuliere Bitcoin eigenaren. In zijn wallet had hij naar verluid meer dan 1 miljoen Bitcoin. Aangezien er nu 18,74 miljoen Bitcoin in omloop zijn bezat hij dus zo’n 5% van alle Bitcoin in omloop. Dit aantal is zeker groot genoeg om de koers te beïnvloeden. Vraag is dan ook wat er met zijn erfenis zal gebeuren.

Als hij niets geregeld heeft voor toegang tot zijn wallets na zijn overlijden zouden deze munten voor goed onbereikbaar zijn. Daarmee is de BTC ineens een stuk schaarser en zou de koers moeten stijgen.

Aan de andere kant kunnen, als de Bitcoins wel toegankelijk zijn, erfgenamen besluiten tot verkoop. Een dergelijke dump van zoveel BTC zou een koersdaling van jewelste kunnen veroorzaken. Het is dus vooral speculeren wat de Bitcoin erft.

Goed nieuws: miners Bitcoin niet getroffen door China ban

Toen China aankondigde dat zij de Bitcoin weer zou verbannen en daar serieus werk van ging maken leidde dat tot veel onrust en koersdalingen. Een van de belangrijke factoren was dat ook veel miners vanuit China opereren. Dit wordt door investeerders als goed nieuws gezien vanwege milieueffecten, maar ook omdat miners nu meer baat hebben bij hogere koersen.

Nog meer goed nieuws: Indiërs ruilen goud in voor crypto

De opluchting was groot toen de Hoge Raad van India een streep zette door de ban van cryptovaluta in dat land. Nu blijkt dat het enorme land (met daardoor enorme hoeveelheden potentiële cryptokopers) de cryptovaluta massaal omarmt. Inmiddels handelen al meer dan 15 miljoen Indiërs in de leeftijd tussen 18 en 35 jaar in cryptomunten. Hiermee stijgt de vraag en zal deze naar verwachting ook blijven stijgen. Daar staat tegenover dat deze grote groep (potentiële) beleggers vooral het goud in de ban doen om crypto te kopen.

Een minder goed bericht: institutionele interesse is tanende

Uit diverse rapporten blijkt dat institutionele beleggers afstand nemen van de cryptomarkt. Daar waar de interesse in Bitcoin vooralsnog stagneert loopt de interesse in Ethereum-gerelateerde producten sterk terug. Diverse analyses laten dan ook massale verkopen zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen