Bitcoin lunch: prijzen negatief dus afwachten, vooruitblikken en resultaat

Crypto Robert Kroes 4 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus bekijken wij de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. We bekijken uiteraard de resultaten van vorige week en de afgelopen maand. Daarna bekijken we waar de markt op wacht en wat de verwachtingen voor de komende week zijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs daalt, top 25 cryptomunten ook voorzichtig

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 41.531,30 ($ 45.895,30). Dit is 0,98% lager dan gisteren rond lunchtijd en maar hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten dalen grotendeels. We zien wel enkele groene cijfers. Cardano (ADA) maakt met + 3,09% het meeste winst van de dag tot nu toe. Het grootste verlies van de dag tot nu toe is voor Near Protocol (NEAR) met -5,87%.

Bitcoin en crypto resultaten onder druk door slechte start van de week

De negatieve start van de week heeft uiteraard invloed op het weekresultaat van de Bitcoin en andere cryptomunten.

Zo is het BTC weekresultaat met -1,31% negatief. Alleen Ripple (XRP) en Litecoin (LTC) noteren met respectievelijk -2,75% en -2,34 slechtere weekresultaten. De beste resultaten van de week waren voor Solana (SOL), Near Protocol (NEAR), en Terra (LUNA) met respectievelijk + 27,90%, + 22,43% en + 20,58%.

Ook de maandresultaten lopen sterk uiteen. De Bitcoin noteerde in de afgelopen 30 dagen een winst van + 17,61%. Daarmee staat ze in de middenmoot. De grootste winnaars over de afgelopen 30 dagen waren Solana (SOL), Near Protocol (NEAR) en Terra (LUNA) met respectievelijk 54,95%, 54,62 en + 35,42%. Er waren in de top 25 crypto geen negatieve resultaten te noteren als we de stable coins buiten beschouwing laten.

Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com 224 uur per dag alle resultaten en alle live cryptoprijzen analyseren.

Cryptomarkt wacht op Bitcoin 2022, Apple & Terra (LUNA)

De cryptomarkt lijkt wat afwachtend. Dit komt omdat er een aantal grote ontwikkelingen te verwachten zijn. Zo vindt deze week van 6 tot en met 8 april het event Bitcoin 2022 plaats. Hier zal veel bekend worden over de toekomst van de Bitcoin en dat nieuws kan de markt natuurlijk in beweging brengen.

Daarnaast gaat het gerucht dat Apple de Bitcoin toe gaat voegen aan Apple Pay. Hiermee zou een grote massa-adoptie en daarmee prijsstijging kunnen volgen. Apple heeft groot nieuws aangekondigd, dus we zijn benieuwd.

Tot slot is de markt onrustig over het aankoopprogramma van Bitcoin dat Terra (LUNA) uitrolt. Nadat we vrijdag al een aantal schadelijke (1 april?) geruchten zagen valt het analisten nu op dat er in de wallet waar de BTC uit het programma gestort wordt, al 5 dagen geen actie gesignaleerd is. Daarmee vragen analisten zich af hoe serieus deze opkoopoperatie (en daarmee toenemende vraag) te nemen is.

Vooruitzichten voor Bitcoin bullish in komende week

Ondanks de negatieve start zijn de vooruitzichten voor de Bitcoin prijs in de komende week vooral bullish. Zo zien we in deze analyse dat het zogenoemde Wyckoff accumulation pattern zorgt voor bullish signalen voor BTC zelf en voor de BTC-gerelateerde aandelen.

Ook volgens andere analisten is de BTC op basis van technische indicatoren op weg naar een bullish week, waarbij de koers $ 50.000,- kan passeren. Dit zie je onder meer in onderstaande analyse.

Tegengesteld BTC-signaal, consolideert de prijs?

In een andere bijdrage focust men vooral op het feit dat de BTC niet door de weerstand op $ 47.500,- kon komen.. Daarmee blijft de prijs onder het voortschrijdend gemiddelde over 100 uur en test de markt het 50% Fib. retracement niveau. Hierdoor verwacht men een consoliderende prijsbeweging, waarbij de support tussen $ 45.500 en $ 45.000,- ligt. Voor een verdere bull-trend zal de munt op basis van deze analyse eerst de weerstanden rond $ 46.750,- en $ 47.500,- moeten doorbreken. Uiteraard verslaan wij of dit lukt.

Bitcoin, crypto en belasting? Zo doe je dat…

Helaas moet je in de meeste gevallen ook belasting betalen over jouw Bitcoin en crypto-bezit. Hoe je crypto in jouw aangifte inkomstenbelasting moet verwerken legden we dit weekend uit.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Er zijn natuurlijk veel manieren om te beleggen. De keuze voor Bitcoin en crypto is slechts een van de vele mogelijkheden. Als je ook andere beleggingen hebt of jezelf verder wil oriënteren helpen we je voor je eigen onderzoek graag op weg met onze MANNERS Koersverwachting, waarin we de prijzen van diverse bekende beleggingen proberen te voorzien.

Uiteraard blijven wij verslag doen van de ontwikkelingen in de cryptomarkt. Zo zijn wij vanavond na sluiting van de Amerikaanse markt terug met de laatste ontwikkelingen in onze crypto-update.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen