Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Crypto update: Prijs Bitcoin & crypto neutraal, scam alert, strijd ETH & TRX

Inmiddels is de handelsweek in Amerika ook ten einde. Wij bekijken de actuele Bitcoin prijs en de prijs van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we een scam alert en zien we hoe Tron (TRX) en andere crypto de positie van Ethereum (ETH) aanvallen.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt neutraal

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 27.755,80 ($ 32.651,46). Dit is 1,39% hoger dan de koers die we bij het sluiten van de Amerikaanse markt gisteravond op het bord zagen staan.

De rest van de top 25 cryptomunten is neutraal. We zien veel prijzen rond het 0-punt schommelen. Grootste daler is InternetComputer (ICP), dat 2,12% verliest. Grootste stijger is Etthereum Classic (ETC), dat een + van 3,15% noteert. Voor cryptobegrippen zien we dus een rustig einde van de week. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com de Bitcoin prijs en alle cryptoprijzen 24 uur per dag, dus ook dit weekend volgen.

Scam Alert: deze oplichters halen jouw crypto wallet leeg via een Airdrop

Bij deze scam dropt iemand de UniH-token op Ethereum-adressen. Wanneer je deze probeert te gebruiken via de UniSwap exchange halen de oplichters door ingebouwde malware jouw wallet leeg. De opbrengst wordt zsm omgezet in RUNE tokens. Tot nu toe bedraagt de buit $ 72.659,-, maar mensen worden nog steeds getroffen, dus wees gewaarschuwd!

Ethereum (ETH) onder vuur van andere crypto

Langzaam aan lijkt Ethereum (ETH) terrein te verliezen aan concurrent Tron (TRX). Er blijkt meer Tether (USDT) via de Tron Blockchain dan via de Ethereum (ETH) Blockchain verhandeld te worden. Ook op andere metrics, zoals transactiekosten, snelheid van het netwerk en schaalbaarheid lijkt Tron het Ethereum steeds moeilijker te maken.

Ook andere cryptomunten nemen Ethereum steeds krachtiger onder vuur. Zo heeft Polygon (MATIC) de NFT’s in de gaming wereld in het vizier. Zij heeft hebben $ 100 miljoen in hun Polygon Studio gestoken om dit mogelijk te maken. Ook Binance Smmart Chain (BSC) opent de aanval. Deze blockchain voor smart contracten heeft inmiddels meer dan 2 miljoen actieve adressen, terwijl dit bij het veel oudere en bekendere Ethereum nooit verder kwam dan 799.580. We zijn benieuwd of deze aanvallen ook leiden tot een nieuwe nummer 2 in de cryptomarkt, maar daar lijkt het voorlopig nog niet op.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!