WANT crypto update: prijs Bitcoin & crypto rood, Janice McAfee reageert +

Tech Robert Kroes 26 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handelsweek in Amerika ook voorbij. Wij bekijken de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we een video waarin de weduwe van John McAfee voor het eerst reageert op de zelfmoord van John McAfee. Tot slot bekijken we de gevolgen van Ethereum 2.0 voor de miners van deze cryptomunt.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin onderuit, prijzen top 25 cryptomunten sluiten de week negatief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 26.643,42 ($ $ 31.820,97) en dat is 8,36% lager dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van gisteren.

Ook de rest van de top 25 cryptomunten sluit de week negatief. Momenteel staan er uitsluitend negatieve koersen op de digitale borden. De sterkste daler is Uniswap (UNI), dat 10,37% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Janice McAfee reageert na zelfmoord Bitcoin pionier John McAfee

Het nieuws dat bon vivant en cryptopionier John McAfee zich eerder deze week heeft opgehangen in zijn cel leidde tot veel ophef. Direct werd er een link gelegd met de dood van Jeffrey Epstein, niet in de laatste plaats door een tweet van 15 oktober vorig jaar. Daarin schreef hij het volgende:

Dit is natuurlijk voer voor allerlei speculaties en de Twitter-familie hapt graag. Het was dan ook wachten op de reactie van zijn weduwe Janice en die kwam eerder vanavond. Nadat zij een bezoek had gebracht aan de gevangenis bij Barcelona waar John McAfee stierf legde zij een statement af voor de pers.

Zoals te verwachten is laaien de speculaties sindsdien weer op. Dit wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Wat gebeurt er met de miners als Ethereum 2.0 daar is

Van een geheel andere orde is de vraag wat er gaat gebeuren met de Ethereum miners. Met Ethereum 2.0 verandert de controle van de Blockchain van het ‘proof of work’ protocol naar het ‘proof of stake’ protocol. Dit betekent onder meer dat de munt vanaf invoering Ethereum 2.0 niet meer gemined wordt. De ontwikkelaars achter Twitter roepen miners op er rekening mee te houden dat het minen per eind 2021 op kan houden.

Zoals je kunt lezen rept men ook over een komende update op de Blockchain die van belang is en dat is niet voor niets gezegd. Men gaat namelijk na de uitvoering van de update de vrijgekomen Ethereum verbranden. In ruil daarvoor krijgen miners een (veel mindere) hoeveelheid Ethereum 2.0. De bedoeling is dat veel miners dan verlies gaan leiden en dus ‘automatisch’ stoppen, zodat er een geleidelijke afbouw zal ontstaan.

Vraag is welke coins dan overblijven. Het is daarbij van belang dat er twee mining processors zijn, het GPU en ASIC systeem. Voor de gebruikers van het GPU-systeem zijn er mogelijkheden om dan Ravencoin (RVN) of Ethereum Classic (ETC) te gaan minen. De ASIC-miners zullen naar verwachting wel verdwijnen. Als je nu Ethereum minet is het dus verstandig goede prijsanalyses te maken zodat je op het juiste moment uit kunt stappen, niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen