Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt. Bitcoin koers-pad en zwemmen

Tech Robert Kroes 23 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe insiders het verloop van de BTC koers op korte en langere termijn inschatten. Tot slot zien we hoe shark Kevin O’Leary door de cryptomarkt zwemt. Hoeveel Bitcoin zou hij hebben?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, prijzen top 25 cryptomunten blijven ook positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.437,71 ($ 42.536,12). Dit is 3,34% hoger dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste cryptomunten uit de top 25 cryptomunten blijven positief. De grootste uitzondering is Terra (LUNA), die met -2,47% het meest inlevert over de afgelopen 24 uur. De grootste winst in de afgelopen dag is voor voor Bitcoin Cash (BCH), die 13,64% stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Hoe ver kan Bitcoin op korte termijn groeien?

Met het stijgen van de prijs stijgen ook de support- en weerstandsniveaus. Inmiddels zien we dat de Bitcoin boven het niveau van $ 42.500,- handelt. Sterker nog, eerder vandaag was de BTC koers zelfs ver boven $ 43.000,-, maar zij liep iets terug. Als de virtuele dagsluiting boven $ 42,300 uitkomt ligt volgens investeerders een verdere koersstijging voor de hand.

Het koersdoel op korte termijn is dan rond $ 45.500,-. Andere traders zijn echter nog voorzichtig en waarschuwen voor een bearish flag. Vooralsnog lijkt de markt echter bullish te blijven. Hoe dit komt bespraken we vanmiddag.

Kunnen we al spreken van een BTC bull markt?

Na de fikse prijscorrecties eind vorig jaar en in de eerste maanden van dit jaar zien we weer prijsstijgingen vanaf eind februari. De vraag is natuurlijk of we alweer zeker kunnen stellen of we nog of weer in een bull-markt zijn. Het feit dat de groei van BTC op korte termijn in kleine stapjes gaat en er ook regelmatig bearish kanttekeningen gemaakt worden verraadt het antwoord al een beetje.

Traders zijn optimistisch, maar voorzichtig en zoeken nog naar verdere bevestiging van koersstijging om over een bull-markt te kunnen spreken. Analisten van AvaTradre zijn duidelijk. Zij zien alle bewegingen die we nu zien nog als een consolidatietrend. Zij willen pas van een bull-markt spreken als de Bitcoin zich via deze kleine stapjes tot boven de $ 50.000,- weet te worstelen.

Hij voorziet op korte termijn inderdaad een mogelijke groei $ 45.300,-, het bovenste punt van een symmetrisch driehoekpatroon. Om weer echt enthousiast te worden zal de BTC na $ 45.300,- boven $ 46.000,- uit moeten komen (boven de hoogste koers van februari) om stevige koopsignalen aan de markt te geven. Deze signalen zouden het volume moeten laten stijgen. Daarna is verdere groei nodig tot boven $ 50.000,-. De hele analyse inclusief grafieken kun je hier lezen.

Zwemmen er ook sharks in Bitcoin?

De meeste investeerders zijn bekend met de whales die in BTC zwemmen. Deze term is namelijk een bijnaam voor de grootbezitters van de grootste crypto. Ook de sharks worden een steeds vaker gezien ‘cryptodier’. Hiermee bedoelt men de multimiljonairs en miljardairs die in Amerika de sharks zijn in het populaire ‘Shark tank’ (een soort Dragons’ Den). Shark Marc Cuban is inmiddels een bekende verschijning in de wereld van NFT.

Inmiddels meldt zich de volgende shark nadrukkelijk in de crypto vijver in de persoon van Kevin O’Leary. Deze multi-ondernemer en tv-ster met de bijnaam Mr. Wonderful begon zijn eigen cryptoplatform WonderFi (WONDF), dat helemaal gericht is op DeFi-ontwikkelingen. Ook zijn de aandelen in WonderFi publiek te koop.

Nasdaq vond het de hoogste tijd voor een interview, dat je hierna kunt bekijken. In dit interview legt hij zijn visie uit over beleggen in crypto en de renteontwikkelingen. Uiteraard staat men ook stil bij de snelle groei van het WonderFi-platform en haar onderscheidende factoren. Tot slot proberen ze Mr. Wonderful te verleiden om zijn eigen beleggingen te bespreken. Hoeveel BTC heeft deze shark al gevangen? Bekijk en luister zelf.

Wij blijven de markt uiteraard volgen en serveren je morgen weer een crypto-lunch met koersen en cryptonieuws.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen