Bitcoin update: prijs Bitcoin & crypto stijgt, Bitcoin voorspelling 2021, ruzie

Tech Robert Kroes 7 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse handelsweek weer voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we een Bitcoin voorspelling voor de rest van 2021. Tot slot staan we stil bij een Bitcoin ruzie die ook de prijzen van andere cryptomunten kan raken.

We beginnen uiteraard bij de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen cryptomunten top 25 positief

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 36.177,08 ($ 42.630,17). Dit is 4,53% hoger dan de koers die gisteren na het sluiten van de Amerikaanse financiële markten op de borden stond.

Ook de rest van de prijzen van de top 25 cryptomunten zijn over het algemeen positief. Alleen stable coins en Chainlink (LINK), dat 0,36% verliest laten rode cijfers zien, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Alle overige koersen zijn groen, waarbij InternetComputer (ICP) met + 17,46% het hoogste resultaat in 24 uur noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen volgen.

Bitcoin koersvoorspelling voor de rest van 2021

Terwijl sommigen nog van hun zomervakantie genieten en thuisblijvers zich afvragen wanneer de echte zomer begint kijkt men in de cryptowereld al langzaam naar de Champagne op oudejaarsavond. Vandaag zien we een interessante koersvoorspelling voor de Bitcoin prijs voor de rest van 2021.

De analisten van SeekingAlpha zien twee grote factoren die de koers kunnen beïnvloeden gedurende de rest van het jaar. Enerzijds is daar de Amerikaanse regeldruk die nu voor veel onrust zorgt. Men verwacht dat dit, als de onrust eenmaal voorbij is, niet tot een negatieve invloed leidt. Men concludeert dat er vooral gekeken wordt naar de belastingcomponent en dat men er niet op uit is om de crypto-industrie in te dammen. Dit is overigens anders voor de DeFi-munten en stable coins, waar men wel negatieve overheidsinvloed verwacht. Sterker nog, men ziet voor de Bitcoin een mogelijkheid dat duidelijke regelgeving conservatievere beleggers aanspreekt, waarmee regelgeving uiteindelijk wel eens koersverhogend kan werken.

Als tweede factor ziet men namelijk adoptie en die adoptie van de Bitcoin door gebruikers neemt sterk toe. Daarmee laat de conclusie van analisten zich raden, meer vraag leidt tot hogere prijzen. Men verwacht dan ook dat de Bitcoin-koers teruggaat naar de niveaus van het koersrecord (dat rond $ 64.000,- ligt).

Daarmee sluit deze analyse mooi aan bij het historisch beeld dat de sterkste stijging van de Bitcoin altijd in de tweede helft van het jaar na de halving valt en de analyses van bekende analisten zoals Willy Woo.

Ruzie over regelgeving, SEC en CFTC vliegen elkaar in de haren

Zoals we inmiddels weten heeft Amerika strengere cryptoregelgeving in petto. We konden hiervoor lezen dat de impact wellicht meevalt, maar er is een onverwachte wending. Naast de SEC (die toezicht houdt op beleggingen in zogenoemde ‘securities’) is er in Amerika ook een toezichthouder voor commodities, de CFTC. Er zijn boeken geschreven over het verschil tussen commodities en securities, maar kort gezegd komt het erop neer dat men bij securities winst wil halen door bezit van een deel van het bedrijf (zoals bijvoorbeeld aandelen securities zijn). Bij commodities wil men juist winst behalen door te beleggen in goederen of eigendom die door bezit meer waard worden.

De SEC is van mening dat (veel) cryptomunten securities zijn. Hierover procedeert zij momenteel met Ripple (XRP). Ook gaf SEC-voorzitter Gensler eerder deze week een interview waarin hij over crypto en cryptoregelgeving sprak. Dat is klaarblijkelijk niet goed gevallen bij de CFTC.

Een van de bestuurders van de CFTC, Brian Quintez, slingerde namelijk een vernietigende quote de media in. Deze luidde als volgt: “Just so we’re all clear here, the SEC has no authority over pure commodities or their trading venues, whether those commodities are wheat, gold, oil….or crypto assets.”

Daarmee legt Quintez twee pijnlijke problemen bloot. Allereerst laat hij zien dat er tot op het hoogste niveau verdeeldheid is over de vraag of Bitcoin een security of commodity is en daar zullen de advocaten van Ripple (XRP) van smullen.

Daarnaast zal dus eerst uitgevochten moeten worden (en dat neemt men klaarblijkelijk vrij letterlijk) welke toezichthouder bevoegd is en dus regelgeving kan initiëren. Hiermee zou er forse vertraging in nieuwe regelgeving kunnen komen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen