Crypto break: prijs Bitcoin & crypto stijgt, BTC naar 100K, ETH London live

Tech Robert Kroes 6 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten en noteren wij zoals gebruikelijk de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast zien we hoe Bitcoin de weg naar $ 100.000,- weer vindt. Ook bekijken we het effect van de London fork op Ethereum (ETH).

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt verder in bullish cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 34.580,70 ($ 40.939,05). Dit is 2,73% hoger dan gisteren en daarmee zet de grootste cryptomunt de stijgende lijn die we gisteren na sluiting van de Amerikaanse markten zagen voort.

Ook de rest van de cryptomarkt blijft positief. We zien bij de stable coins wat rode cijfers en een enkele cryptomunt schrijft een verwaarloosbaar verlies. Grootste verliezer is Terra (LUNA), dat met – 1,34 % iets inlevert van de winsten van de afgelopen dagen. De meeste cryptomunten laten echter groene cijfers zien. Grootste stijger is Theta Network (THETA), dat 13,11% winst noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de koers van de Bitcoin en prijzen van de top 25 cryptomunten live volgen.

Bloomberg Intelligence: Bitcoin weer op koers richting $ 100.000,-

Op het hoogtepunt van de rally in april van dit jaar waren veel analisten ervan overtuigd dat de grootste cryptomunt aan het eind van het jaar de $ 100.000,- zou hebben geraakt. Tijdens de correcties van mei en juni werd die overtuiging snel minder, maar de analisten van Bloomberg Intelligence zien in data-analyses tekenen dat de Bitcoin weer op weg is om aan het eind van het jaar de $ 100.000,- te halen.

Zij signaleren dat de voorraad Bitcoin afneemt terwijl adoptie en vraag in steeds meer landen toeneemt. Ook zien ze een soort koude oorlog ontstaan tussen enerzijds Amerika en China die met regelgeving en verboden de technologie tegenhouden en anderzijds vele landen die digitaal geld juist omarmen. Men verwacht dat die laatste groep de overhand heeft, waardoor Amerika en China voor de keuze zullen komen: koers veranderen en meevaren op de acceptatiegolf of de boot missen.

Ook ziet men dat beleggers in Amerika de rug toekeren aan staatsobligaties en andere inflatie-gevoelige beleggingen. Bitcoin en goud profiteren hiervan. Zij komen dus met een advies om beleggingen te spreiden tussen Bitcoin en goud voor extra rendement.

De Ethereum (ETH) London hard fork is live, wat is de impact op de koers?

Vandaag heeft de London hard fork voor Ethereum (ETH) plaats gevonden. Wat het belang van deze hard fork is beschreven we al eerder.

Op het moment van schrijven noteert Ethereum (ETH) een winst van 3,82%. Toch is iedereen niet overtuigd van de impact van London fork op de koers. Zo noemt de CEO van Delta Exchange, Pankaj Balani, de hard fork voor de koers een ‘non-event’. Hij stelt dat de implementatie van EIP-1559 al is ingeprijsd en dat de koersstijging vooral door correlatie met de Bitcoin komt. Hij verwacht dan ook dat het lot van de Ethereum koers voor de komende tijd gebonden is aan Ethereum. Schiet Bitcoin door $ 40.000,- dan gaat Ethereum volgens hem richting $ 3.000,-. Als de grootste cryptomunt terugvalt naar $ 36.000,- zal ETH naar zijn verwachting meevallen. Wel houdt hij rekening dat Ethereum de Bitcoin op (middel)lange termijn voorbij zal streven, maar dat zal volgens hem pas na een aantal kwartalen zijn.

DeversiFi CFO Ross Middleton is een andere mening toegedaan. Hij ziet de dag van implementatie als een grote dag voor Ethereum en trekt een vergelijk tussen Ethereum en Apple. Volgens hem heeft Apple de koersstijgingen te danken aan het feit dat het bedrijf doorlopend eigen aandelen inkoopt. Door de gewijzigde validatiemethode verbrandt Ethereum een aantal ETH, waardoor de munt schaarser wordt. Analoog aan Apple verwacht hij dan ook forse koersstijgingen. Wij zijn uiteraard benieuwd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen