Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 mei 2021

WANT Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto stijgt door. Musk kiest [video]

Inmiddels is het weer lunchtijd. Voor ons het moment om de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Daarnaast bekijken welke cryptomunten Elon Musk (niet) kiest en vertelt Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson zijn visie op de mining ban van China.

Uiteraard beginnen we met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 30.196,89 ($ 36.980,34) en dat is 2,43% hoger dan tijdens de lunch van gisteren.

Ook het herstel van de prijzen van de top 25 cryptomunten zet door. Als opvallende uitzondering geldt Internet Computer (ICP), dat in 24 uur 15,11% inlevert. Snelste stijger is Ethereum Classic (ETC), dat liefst 31,11% winst noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat er veel meer prijzen van cryptomunten met dubbele cijfers stijgen.

Elon Musk schrijft Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en andere cryptomunten af als Bitcoin vervanger

Nadat Elon Musk afstand nam van de Bitcoin speculeerde de cryptogemeenschap driftig over de vraag welke milieuvriendelijke en voordelige cryptomunt wellicht wel in de gunst zou komen bij Elon Musk. Dave Lee besloot het hem gewoon te vragen. Hij kreeg een kenmerkend ‘Musk antwoord:

Het lijkt er dus op dat Elon Musk voorlopig geen vervangers voor Bitcoin en DogeCoin zal zoeken. Sterker nog, hij roept Tweeps nadrukkelijk op om mee te denken over ideeën om Dogecoin verder te ontwikkelen.

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson deelt zijn visie over crypto

Zo zien we dus dat Elon Musk de banden met DogeCoin (DOGE) aanhaalt. Gisteren zagen we al dat hij zich ook bezig houdt met de Bitcoin, milieufactoren en de mining ban uit China. Hoewel dit zeker niet de eerste keer is dat China een ban op crypto(mining) uitspreekt neemt de cryptomarkt de zaak toch serieus. Inmiddels laat ook Cardano-oprichter Charles Hoskinson zijn licht over het probleem schijnen.

Nu de mining ban een rol speelt en Elon Musk aangeeft dat Cardano (ADA) momenteel niet in aanmerking komt voor een plek op zijn favorietenlijst zijn we natuurlijk benieuwd wat we van Cardano (ADA) kunnen verwachten. In onderstaande video deelt hij hoe hij de komende 90 dagen ziet.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto stijgt door. Musk kiest [video]
Sluiten