WANT Bitcoin update: Prijs Bitcoin & crypto stijgt, hoe ver? & manipulatie

Tech Robert Kroes 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is ook in Amerika de handelsdag voorbij. Wij bekijken de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten nog een keer. Daarnaast voorspellen diverse analisten de Bitcoin koers op korte en lange termijn. Ook dreigt er manipulatie.

We beginnen met de actuele Bitcoin prijs en de prijs van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen top 25 cryptomunten stijgen mee

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 30.400,12 ($ 36.210,02). Dit is 4,67% hoger dan gisterenavond en ook hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting die wij gisteren publiceerden.

Naast de Bitcoin noteert ook de rest van de top 25 cryptomunten stijgende cryptoprijzen. Dit zorgt zelfs voor veel positieve weekresultaten en die hebben we al een tijd niet gezien. Grootste stijger is nog steeds Ethereum Classic (ETC) met 26,83%. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat ook andere cryptomunten hun stijging van de live cryptoprijzen in dubbele cijfers noteren.

Dit voorspellen analisten voor de Bitcoin prijs

Langzaamaan komen de eerste voorspellingen weer los. Een van de analisten is Harry Hurst, die eerder de topkoers van $ 60.000,- voorzag. Hij voorziet dat het mogelijk is dat de Bitcoin voor het eind van het jaar nog de $ 100.000,- maar verwacht dit eerder volgend jaar.

Rondom de volgende halving (in 2024) verwacht hij zelfs een Bitcoin prijs van $ 200.000,-. Een andere analist, Rekt Capital richt zich op de korte termijn. Hij voorziet dat een weeksluiting boven $ 32.000,- nodig is om Bullish te blijven, maar dat een sluiting boven $ 34.000,- pas een echte bevestiging is. “Checkmatey”, de on-chain analist van Glassnode ziet dit echter anders, maar erg simpel. Hij constateert dat er te weinig kapitaal instroomt in de markt en dat er dus te weinig vraag is om snel terug richting $ 50.000,- tot 60.000,- te gaan.

Manipuleren institutionele beleggers de cryptokoersen?

We zagen vanmiddag al dat er vooral bij institutionele beleggers minder animo lijkt te zijn. Volgens de populaire crypto investeerder Lark Davis is het echter nog een graad erger. Hij beschuldigt institutionele beleggers van manipulatie in een opzienbarende video, die je hieronder kunt bekijken.

Of dit waar is blijft nog even de vraag. Het kan namelijk ook zijn dat men de ontwikkelingen bij Grayscale na 18 juli afwacht.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen