WANT Bitcoin update: prijs Bitcoin + crypto stijgt. Is de crisis voorbij? + …

Tech Robert Kroes 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de handelsdag op de Amerikaanse markten voorbij. Voor ons een mooi moment om de actuele prijs van de Bitcoin + de prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. Is de Bitcoin crisis voorbij? Volgens deze miljardair wel en nee, Elon Musk is niet de Dogecoin (DOGE) CEO…

We beginnen zoals gebruikelijk met de actuele prijzen van Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, top 25 cryptoprijzen herstelt sneller

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 31.976,14 en ($ 39.015,26) en dat is 2,68% hoger dan gisteravond.

Toch blijft het herstel achter bij de prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25. We zien wederom een overzicht met alleen maar groene prijzen. Ook vandaag voert Polygon (MATIC) de ranglijst aan met een koersstijging van 27,73%. Op de site van Tradeincrypto.com zien we echter dat er veel meer live cryptoprijzen met dubbele cijfers stijgen.

Is de Bitcoin crisis nu voorbij?

Bij de eerste signalen waren we nog wat voorzichtig, maar inmiddels laten ook de cijfers zien dat de Bitcoin crisis voorbij zou moeten zijn. Zo zien we dat er steeds minder cryptomunten van een bewaarwallet naar een beurswallet getransfereerd worden. Daarmee lijken bezitters hun munten weer vast te houden in afwachting van hogere koersen.

De NVT-ratio (Network value to transaction ratio) is daarentegen op het laagste punt in 14 maanden. Ook blijkt dat er steeds meer ‘accumulation addresses’ zijn. Dit zijn wallet-adressen waar minimaal 2 inkomende transacties op genoteerd zijn en geen uitgaande transactions. Hiermee lijken de beren uitgeput en kan de Bitcoin, als zij de $ 40.000,- snel doorbreekt, dit niveau zien als steunniveau voor een nieuwe bull-rally.

Activistische miljardair Carl Icahn verkent mogelijkheden om miljard te beleggen

Een van de mensen die het geloof in cryptomunten zeker ook niet verloren is na de recente berenaanvallen is de activistische miljardair en investeerder Carl Icahn. Hij maakte aan Bloomberg bekend dat hij Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en de hele cryptomarkt analyseert voor een investering. Daarbij gaat het niet om een kleinigheid, want deze zakenman overweegt 1 miljard dollar te investeren, dit mede door de in zijn ogen belachelijk dure aandelenprijzen. Uiteraard wordt dit nieuws positief gewaardeerd door de cryptogemeenschap.

Dagtweet Elon Musk

Inmiddels heeft Elon Musk bijna een dagelijkse rubriek bij WANT. Ook vandaag weet hij de aandacht op zich te richten met een rake Tweet. Een enthousiasteling sprak met vreugde over Musk als CEO van Dogecoin (DOGE). Elon Musk was opmerkelijk bescheiden in zijn reactie. Waar we hem eerder nog luidkeels zagen Twitteren dat hij de ‘DogeFather’ is, is hij nu opvallend genuanceerd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen