Crypto update: prijs Bitcoin & crypto stijgt, let op vrijdag en XRP vs. SEC

Tech Robert Kroes 22 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de handelsdag in Amerika ook voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we waarom vrijdag een belangrijke dag voor de Bitcoin is. Tot slot bekijken we een verrassende wending in de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de SEC.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, top 25 cryptomunten blijft positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 27.344,93 ($ 32.236,77). Dit is 1,22% hoger dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van gisteren.

Hiermee is de Bitcoin voorzichtig in vergelijking met de stijging bij de rest van van de top 25 cryptomunten. Op Filecoin (FILE) dat 0,54% verliest en de stable coins na zien we alle cryptomunten in de top 25 positieve prijzen noteren. Grootste stijger is nog steeds Stellar (XLM) met 15,22% in 24 uur. De oorzaak van deze stijging legden we vanmiddag uit. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Prijs Bitcoin richt zich op expiratie opties

Aanstaande vrijdag verlopen er Bitcoin opties ter waarde van $ 330 miljoen aan open interest. Wanneer we naar de verhouding tussen call-opties en bear-opties bekijken lijkt de koers van $ 32.000,- cruciaal te zijn. Wanneer de koers morgenochtend om 8 uur ‘s morgens UTC time ( 10 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd) op of boven dit niveau ligt indiceert dit dat de koers zich bullish kan ontwikkelen omdat de long opties dan favoriet zijn. In ander geval lijkt het herstel minder sterk.

Nu is deze expiratie minder belangrijk dan de maandopties die volgende week vrijdag expireren, maar men ziet de expiratie van morgen wel als een belangrijke indicator.

Ripple (XRP) zet belangrijke stap in rechtszaak tegen de SEC

De Ripple (XRP) noteert op dit moment een winst van 5,62%. Dit heeft alles te maken met de ontwikkelingen in de rechtszaak met de SEC van vandaag. De oprichters van Ripple hebben een verzoek ingediend om de procedures tegen hen te stoppen omdat zij geen waarschuwing hebben gehad van de SEC dat zij mogelijk tegen de wet handelden. Dit naar aanleiding van een schikking die de SEC recent bereikte in een zaak tegen cryptofirma Coinschedule. De advocaat van Ripple spreekt in een video vrij vertaald van een ‘Godsgeschenk’. De video kun je hier bekijken.

We zijn benieuwd hoe deze zaak zich verder ontwikkelt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen