Robert Kroes
Robert Kroes Tech 22 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto break: Prijs Bitcoin & crypto stijgt, wat nu? Elon Musk & Moneygram

Ook vandaag bekijken we aan het begin van de cryptolunch naar de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Verder bekijken we de verwachting van analisten en de highlights van de ‘The B-word discussie’ tussen Elon Musk en Twitter-topman Jack Dorsey. Tot slot bekijken we hoe MoneyGram in crypto terecht kan komen.

We beginnen zoals gebruikelijk met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt blijft positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 27.071,17 ($ 31.924,12). Dit is 1,37% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd en ook hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren die iets eerder verscheen.

Daarmee houdt het positieve sentiment aan en dat zien we ook op de rest van de cryptomarkt. Met uitzondering van InternetComputer, dat 0,56% verliest zien we alleen positieve koersen. Stellar (XLM) voert de resultaten aan met een stijging van 11,69% in 24 uur. Hoe dit komt zie je verderop in dit artikel. Op de site van Tradeincrypto.com zie je alle live cryptoprijzen.

Analisten verdeeld over Bitcoin prijs, prijsstijging bij cryptomunten

Het herstel van de koersen zorgt natuurlijk voor toenemende speculatie.

Het is voor de Bitcoin duidelijk dat de grens van $ 31.000,- gehouden wordt. Deze fungeert nu als support. Daarmee is er ruimte voor verdere groei. Er lijkt een lichte weerstand te ontstaan rond $ 33.000,-, maar de echte weerstand ligt, zoals we gisteren zagen, boven de $ 36.000,-. Of de Bitcoin deze op korte termijn lijkt te kunnen breken is nog de vraag.

Als dit gebeurt verwacht de Nederlandse analist Michaël van de Poppe dat Altcoins wel 80% tot 150 % in waarde kunnen stijgen.

Highlights uit het B-word debat tussen Jack Dorsey en Elon Musk

Vannacht was het zover. De lang verwachte live discussie tussen Elon Musk en Twitter-eigenaar Jack Dorsey vond plaats tijdens de B-word conferentie. Voor velen werd het niet zo spectaculair als gedacht. De Bitcoin reageerde dan ook niet overenthousiast. Toch waren er met name over Elon Musk een aantal interessante zaken te noteren:

  • Zo vertelde hij zelf Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE) te bezitten;
  • Daarnaast onthulde hij dat niet alleen zijn bedrijf Tesla, maar ook zijn SpaceX in Bitcoin heeft geïnvesteerd;
  • Verder gaf hij aan geen pump-and-dump strategie te volgen met zijn Tweets. Gezien zijn Twitter-verkeer lijkt dat wat ongeloofwaardig, maar hij geeft vooral aan niet te verkopen bij koersdalingen;
  • Ook gaf hij aan Bitcoin nodes in zijn Starlink satellieten te willen stoppen;
  • Tot slot bevestigde hij dat Tesla weer Bitcoin betalingen zal accepteren als de mining voor minimaal 50% milieuvriendelijk gebeurt.

Uiteraard kun je het hele debat terugkijken op YouTube.

Koersstijging Stellar (XLM) veroorzaakt door overnamegerucht MoneyGram

We zagen in ons koersoverzicht hierboven al dat de koers van Stellar (XLM) momenteel snel stijgt. Dit komt vooral door een overnamegerucht. De directie van de stichting achter Stellar zou zich namelijk bij de directie van de betaalprovider hebben gemeld om een eventuele overname te bespreken. Op dit moment is er nog niets compleet, dus volgens Bloomberg staan alle wegen nog open.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!