Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt. Wat nu? Welke koersen volgen?

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we wat we nu bij de prijsstijgingen kunnen verwachten en welke koersen belangrijk zijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto blijven snel stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.517,65 ($ 44.013,43). Dit is 5,64% hoger dan gisteravond en ook fors hoger dan toen de Amerikaanse markten vrijdag sloten.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen snel. Afgezien van enkele stable coins zien we alleen groene resultaten, waarbij ook dubbele cijfers genoteerd worden. De snelste stijging is voor Ripple (XRP), dat met 22,93% stijgt en wat we vanmiddag al aangaven. Er zijn echter meer munten die de winst in dubbele cijfers kunnen noteren. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live Bitcoin prijs en alle live cryptoprijzen analyseren.

Welke koersen zijn nu belangrijk voor de Bitcoin?

Uiteraard is de vraag wat we nu van de Bitcoin prijs kunnen verwachten. Hoe ver stijgt de koers door? In deze analyse van Allen Au zien we dat de weerstandsniveaus momenteel op $ 44.500, $ 46.500,- en $ 47.500,- liggen.

Hoe groot is de kans dat de Bitcoin de volgende weerstanden breekt?

Als eerste bekijken we de weerstand op $ 44.500,-. Analist Sheldon Sniper laat zien dat deze weerstand in lijn ligt met het trendpatroon dat nu gevormd wordt.

Ook geeft hij aan dat een dagsluiting op $ 45.000,- een bullish confirmatie is omdat we dan een koerspatroon van een ‘higher high’ kunnen noteren.

Als we vervolgens bekijken dat institutionele beleggers weer meer BTC kopen en er weer meer munten van de beurs gehaald worden om vast te houden lijkt het erop dat de bulls in staat zijn om de koers over de $ 45.000,- te duwen.

Dan kijken we vervolgens naar de $ 46.500,-. Ook dit lijkt niet onhaalbaar. Als donderdag Amerikaanse cijfers bekend gemaakt worden over de werkeloosheid en consumentenprijsindexcijfers zou dit een verder positief effect kunnen hebben.

De analisten van FXStreet verwachten dan ook dat de Bitcoin een bullish Ichimoku breakout kunnen laten zien als zij het einde van de week op of tegen de sterke weerstand tussen $ 47.500,- en $ 48.00,- sluit. Deze $ 48.000,- zien zij als de eerste harde weerstand en zij zien tot die tijd ruimte voor koersstijgingen.

Is dit voor de Bitcoin dé rally der rally’s?

De vraag is of de Bitcoin bij die sterke weerstand op $ 48.000,- gaat doorbreken om de recordrally te maken waar de markt al maanden op anticipeert. Helaas, dat lijkt vooralsnog niet zo te zijn. Als we namelijk de eerste zin van de voornoemde analyse van Allen Au goed lezen zien we dat de perpetual futures funding rates nog steeds negatief zijn.

Dat impliceert dat handelaren nog steeds bearish zijn over de Bitcoin op korte tot middellange termijn. Overigens kan je de ontwikkelingen op de futures markt zelf blijven volgen via bijvoorbeeld Huobi Exchange, die onze collega’s van Tradeincrypto.com graag introduceren. Wij informeren je tijdens lunchtijd uiteraard weer over de laatste ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!