Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Crypto analyse: prijs Bitcoin en crypto verrassen na inflatie-bericht

Inmiddels is de handelsdag in Amerika ook voorbij. Wij bekijken de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Deze zijn verrassend in het licht van de renteberichten van de FED eerder vandaag. Wij benoemen twee oorzaken voor de prijsdalingen.

We beginnen met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 31.889,20 ($ 38.617,08). Dat is 3,66% lager dan gisteravond en ook lager dan de koers die we vanmiddag op de borden zagen staan.

Toch presteert de Bitcoin in vergelijking met de andere prijzen van top 25 cryptomunten nog niet eens zo slecht. We zien momenteel op één uitzondering na alleen rode cijfers. De uitzondering is nieuwkomer AMP (AMP), dat een prijsstijging van 21,35% noteert in 24 uur. Grootste daler is nog steeds InternetComputer (ICP), dat -7,00% noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je voortduren alle live cryptoprijzen bekijken.

FED komt met rentebesluit en kondigt stijgende inflatie aan, Bitcoin reageert niet

In onze crypto koersverwachting van afgelopen maandag noemde wij het rentebesluit van de FED, dat voor vandaag op de agenda stond, als één van de fundamentele factoren die deze week de prijs van de Bitcoin en cryptomunten zou kunnen beïnvloeden. Vandaag vóór het rentebesluit zagen we de koersen inderdaad neutraliseren en nam de markt een afwachtende houding aan.

In het rentebesluit, dat voorzien werd van een flinke toelichting, concludeerde men dat de inflatie kan stijgen. Dit is normaal gesproken een gunstig teken voor de Bitcoin. Verrassend genoeg daalt de koers juist. Dit terwijl andere markten wel reageren zoals verwacht. Men is nog druk aan het analyseren, maar er zijn twee mogelijke oorzaken te noemen. Deze hebben beide te maken met Amerikaanse toezichthouders.

Amerikaanse toezichthouders houden Bitcoin af en zijn bang voor…

Als eerste was daar de SEC. Dit is de toezichthouder op de Amerikaanse beurs. Zij zouden vandaag een besluit nemen over een Bitcoin ETF (simpel gezegd een soort fondsbelegging rond de Bitcoin). Bij goedkeuring zou dit een erkenning van de munt opleveren en het vertrouwen in crypto versterken.

Er worden echter al jaren aanvragen gedaan en deze worden steeds teruggetrokken of afgewezen. Ook vandaag kwam er geen witte rook. De SEC maakte namelijk bekend een beslissing uit te stellen. Dit kwam voor investeerders, zeker de institutionele beleggers, als teleurstelling.

Tegelijkertijd met het rentebesluit kwam echter ander nieuws van de FED. Zij slaan alarm over de zogenoemde stable coins. Men is vooral bang voor de mogelijkheid dat de stable coins niet de tegenwaarde hebben om alle uitstaande munten te garanderen. Hierdoor kan bij een verlies van vertrouwen een bank run ontstaan, waarbij degenen die te laat zijn hun inleg verliezen.

Daarnaast ziet men door het groeiend gebruik dat de traditionele bankwereld verder buiten spel komt te staan en dat er daardoor meer mogelijkheden zijn voor dubieuze transacties. De FED heeft dan ook besloten om het proces om met een eigen digitale Dollar te komen te versnellen. Ook onderzoekt men mogelijkheden voor meer regelgeving. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!