Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 mei 2021

WANT Crypto update: prijs Bitcoin en crypto volatiel, Vitalik Buterin grijpt in

Inmiddels zijn ook de financiële markten in Amerika gesloten. Wij bekijken de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we hoe Vitalik Buterin een crypto-rage stopt terwijl de volgende sensatie zich alweer aandient.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van Bitcoin en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen cryptomunten dalen fors

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 44.044,83 ($ 53.209,86) en dat is 6,20% lager dan gisterenavond.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten dalen fors. We zien over het algemeen rode cijfers. Eos (EOS) levert met 12,51% het meest in. Er zijn wel enkele stijgers, waarbij OKB (OKB) met 8,62% de hoogste stijging in 24 uur noteert. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat de live cryptoprijzen echter vooral dalen, waarbij dubbele cijfers steeds vaker voorkomen.

Heeft Vitalik Buterin de Bitcoin en andere prijzen onderuit gehaald?

Gisterenavond rapporteerden we al over de fout die de ontwikkelaars van Shiba Inu (SHIB) maakten. De bedenkers van deze meme coin, die geïnspireerd is op de DogeCoin (DOGE) besloten namelijk bij wijze van token burning de cryptomunten in de wallet van Vitalik Buterin te storten. Door de snelle prijsstijgingen bleek Buterin hierdoor spontaan miljardair te zijn geworden. Veel mensen dachten dat Buterin de cryptomunten niet zouden verkopen, maar wij waren minder zeker.

Dat blijkt want eerder vanavond heeft Vitalik Buterin voor een miljard dollar aan SHIB geschonken aan een goed doel uit India. Hiermee ontstond forse onzekerheid met de dalende cryptoprijzen tot gevolg. De druiven zijn uiteraard zuur bij SHIB, want de koers van de memecoin daalde met 30% en blijft nu dalen. Ook andere memecoins zoals de Dogecoin (DOGE) vallen nu ten prooi aan de schrik die investeerders hebben. Uiteraard kan Dogecoin rekenen op de support van Elon Musk, die zelfs overweegt de munt als betaalmiddel voor zijn SpaceX-project te accepteren. Daarmee kan de Dogefather, zoals Musk zichzelf noemt, de koers snel ombuigen.

Hoe groot het verdere effect op de cryptomarkt zal zijn laat zich vooralsnog raden, al komt het de Deadlock van de Bitcoin natuurlijk niet ten goede als je op een bull-koers hoopt.

De volgende cryptohype dient zich al aan

Waar de meeste investeerders dus nog moeten bekomen van de val van de memecoins zijn de echt vooruitstrevende cryptobeleggers in de ban van wat de volgende crypto hype kan zijn, de Internet Computer Coin (ICP). De cryptomunt, die pas afgelopen maandag gelanceerd werd, wordt razendsnel populair.

Met de munt wil het Zwitserse ontwikkelteam twee doelen bereiken. Enerzijds wil men met de munt de traagheid van blockchain-technologie versnellen en anderzijds wil men de macht van grote techbedrijven zoals Amazon doorbreken. Dat beleggers hiernaar wel oren hebben blijkt uit de grote handelsvolumes die her en der genoteerd worden. In veel overzichten is de munt nog niet opgenomen, maar Coingecko biedt eerste cijfers.

Opvallend is dat bij het project veel investeerders opduiken die een relatie hebben of hadden met Ethereum (ETH). Het lijkt er dus op dat we rond de één na grootste cryptomunt, Vitalik Buterin en andere gelieerde partijen de komende dagen nog wel een en ander zullen horen.

 

Reageer op artikel:
WANT Crypto update: prijs Bitcoin en crypto volatiel, Vitalik Buterin grijpt in
Sluiten