Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 mei 2021

Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto crash door Elon Musk. Wat nu? Video

Wie had gedacht dat we op Hemelvaartsdag een rustige cryptomarkt zouden zien komt bedrogen uit. De prijs van Bitcoin crasht en veel prijzen van top 25 cryptomunten dalen nog harder. De aanstichters? Vitalik Buterin en Elon Musk. Wij leggen uit wat er aan de hand is en wat we nu kunnen verwachten.

We beginnen met de actuele prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin crasht, prijzen top 25 cryptomunten crashen harder

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 40..774,71 ($ 49.360,83) en dat is 12,59% lager dan gisterenmiddag, toen de koersen juist stegen.

De prijzen van de top 25 cryptomunten dalen in veel gevallen nog sneller dan de Bitcoin. Cardano (ADA) houdt het verlies met 3,93% het meest beperkt. De schade is het grootst voor Eos (EOS), dat 21,90% verliest in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com zien we echter dat veel meer live cryptoprijzen met dubbele cijfers verliezen. Vraag is natuurlijk wat er gaande is. Voor een antwoord moeten we naar twee influencers kijken…

Elon Musk zorgt voor koersval Bitcoin, Vitalik Buterin trekt prijs altcoins om

Gisteravond zagen we al dat de koersen daalden nadat Vitalik Buterin een stunt uithaalde met de Shiba Inu (SHIB) coin en zo de memecoins (waaronder Dogecoin) in zwaar weer bracht. Wij rapporteerden daar uitgebreid over.

Daar kwam vannacht het nieuws overheen dat Elon Musk besloot om niet langer betalingen in Bitcoin te accepteren bij Tesla. Zijn argument is de impact op het milieu. Zojuist plaatste hij een aanvullende tweet waarin hij zijn standpunt laat zien. Deze tweets zie je hieronder.

Vraag is natuurlijk wat we nu verder kunnen verwachten.

Wat kunnen we van de Cryptocrash verwachten?

Allereerst valt op dat het argument van Elon Musk nogal opmerkelijk is. Zo speelt de discussie over milieu-impact van crypto-mining al ver voordat Tesla aankondigde Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Ook wisten wij ruim een jaar geleden al te melden dat er nogal wat af te dingen valt op de claim dat Bitcoin slecht voor het milieu zou zijn. Ook nu kan Musk op de nodige kritiek rekenen.

We kunnen zonder overdrijven zeggen dat de koersverwachting voor Bitcoin op korte termijn bearish is. Aan de andere kant biedt deze situatie de mogelijkheid om uit de deadlock te komen waar de munt in zat. In deze analyse zie je hoe deze dip juist een start kan zijn van een nieuwe bull-run richting koersrecords.

Vooralsnog kunnen we stellen dat de situatie erg onvoorspelbaar is en dat het sentiment snel kan veranderen. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden eerder uit hoe je kan handelen in onzekere marktomstandigheden.

Vooralsnog blijven wij de ontwikkelingen natuurlijk volgen en wensen we je ondanks de rode cijfers een fijne Hemelvaartsdag!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto crash door Elon Musk. Wat nu? Video
Sluiten