Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 jul 2021

WANT Bitcoin break: Prijs Bitcoin daalt, komen beren terug? Video

Inmiddels is de Amerikaanse markt weer ten einde. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast vragen we ons af of de beren terugkomen? Wij zetten voors en tegens op een rij.

We beginnen uiteraard met de actuele prijzen van Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 29.094,93 ($ 33.278,55). Dit is 4,33% lager dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van gisteravond.

Hiermee sluit de Bitcoin aan met de rest van de cryptomarkt. Afgezien van de stable coins zien we namelijk uitsluitend negatieve koersen op het digitale bord staan. De grootste tik is voor InternetComputer (ICP), dat 9,89% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live cryptoprijzen volgen.

Komen de beren terug voor de Bitcoin?

Met deze koersschommeling is de vraag of de beren terugkomen voor de Bitcoin. De meningen zijn daarover behoorlijk verdeeld. Allereerst is daar Clem Chambers. Hij stond bekend als Bitcoin bull en is CEO of ADVFN. Hij heeft slecht nieuws. Op basis van zijn analyses komt er een horrorcrash die gerust een nieuwe cryptowinter genoemd mag worden. Deze winter kan volgens hem jaren gaan duren en pas rondom de volgende halving zou de lente in zicht zijn.

Hij legt een en ander uit in onderstaande analyse.

Aan de andere kant zien we veel bullish actie.

Nieuwe golf institutionele beleggers brengt kapitaal

Aan de andere kant zien we dat nieuwe investeerders toestromen. Zo is in Duitsland een nieuwe wet van kracht geworden. Vanaf vandaag mogen zogenaamde ‘Specialfondsen” tot 20% in crypto investeren. Dit kan leiden tot een kapitaalinjectie van $ 415 miljard.

Ook maakt Steven A Cohen, de voorman van het Amerikaanse hedgefonds Point72 bekend een ‘hoofd crypto’ te zoeken. Het hedgefonds beheert $ 22 miljard, dus ook hier kan een forse kapitaalinjectie verwacht worden. Of dit genoeg zal zijn om de analyse van Clem Chambers onderuit te trekken zal de tijd uitwijzen.

Welke koers is nu belangrijk?

Volgens een uitgebreide analyse is de weekstand van morgen (vrijdag) van cruciaal belang. Dan vervallen er weer veel opties. De dan geldende premies geven een belangrijke indicatie van de invloed van andere gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld het vrijkomen van de Grayscale Bitcoins. De cruciale koers is daarbij $ 34.000,-. Sluit de Bitcoin erboven dan hebben de bulls het voordeel op korte termijn. Deze kans lijkt op dit moment iets groter.

We hebben dus iets om morgen naar uit te kijken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin break: Prijs Bitcoin daalt, komen beren terug? Video
Sluiten