WANT Crypto lunch: prijs Bitcoin daalt, deze cryptomunten worden getipt

Tech Robert Kroes 1 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de eerste dag van de nieuwe maand. We leggen uiteraard de Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten vast. Daarnaast bekijken welke cryptomunten getipt worden voor fikse prijsstijgingen in juli.

We beginnen natuurlijk met de actuele Bitcoin prijs en live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in wisselende cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 28.141,11 ($ 33.362,35). Dat is 3,69% lager dan gisteren rond lunchtijd en ook lager dan de koers waarmee Bitcoin de maand afsloot.

De prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25 schommelen een beetje. We zien wat licht positieve resultaten, maar het overgrote deel van de cryptomunten is toch licht negatief. Grootste daler is Ethereum Classic (ETC), dat na de koerssprongen van de afgelopen dagen nu 9,62% inlevert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je de live cryptoprijzen volgen.

Welke cryptomunten worden naast Bitcoin getipt voor koersstijging?

Een van de cryptomunten waarvoor analisten een koersstijging voorzien is de Cardano (ADA) prijs. Deze noteert nu $ 1,313 en analisten voorzien een koersstijging richting $ 1,50 voor eind juli. Deze zou vooral gedreven worden door toenemende activiteiten op de Blockchain als gevolg van het feit dat Cardano (ADA) per eind juni genoteerd is op cryptobeurs Nexo.

Ook investeerde Vendetta Capital in een fonds voor stimulering van veelbelovende projecten op de Cardano (ADA) blockchain.

Is Solana (SOL) op weg naar een nieuw koersrecord?

Solana (SOL) noteert momenteel $ 32,66. Dit is een flink stuk af van het koersrecord dat de munt op 18 mei vestigde. Dit lag namelijk op $ 58,30. Technische indicatoren laten nu zien dat de downtrend van 47 dagen ten einde is. Ook stappen investeerders weer in.

In de koersontwikkeling verwacht men nog één forse weerstand, deze ligt op $ 42,53. Hierna ligt de weg naar een nieuw koersrecord open.

ChainLink (LINK) profiteert van technische indicatoren en beursdata

Als we de beweging van de voorraad ChainLink (LINK) op beurzen bekijken zien we dat het aantal LINK met 19% gedaald is van 177,19 miljoen naar 143,12 miljoen in de afgelopen tien maanden. Daarmee geven steeds meer bezitters aan dat zij de munt in hun wallet houden omdat zij koersstijgingen verwachten.

Hoewel de prijsactie op dit moment nog niet bijzonder is (de munt noteert $ 17,945) duiden technische indicatoren erop dat ook hier een nieuwe rally aanstaande is. De Momentum Reversal Index (MRI) geeft namelijk koopsignalen. Hierdoor verwacht men dat de munt richting de eerste kritieke weerstand van $ 32,85 gaat. Als deze gepasseerd wordt kan de koers via een tweede weerstand op $ 43,48 doorstijgen naar het koersrecord van $ 52,90.  Zelfs een stijging naar het 127,2% Fibonacci-niveau op $ 139,35 sluit men niet uit.

In dezelfde analyse verwacht men overigens ook een koersrecord voor ICON (ICX), aangezien deze momenteel met een 114de plaats buiten de top 25 valt bespreken we deze verder niet.

Verliest Ethereum het van de Bitcoin?

Naast winnaars verwacht men in juli ook verliezers. Een van het zou wel eens Ethereum (ETH) kunnen worden. In analyses zien we dat de een na grootste cryptomunt  zo’n 16% te laag presteert ten opzichte van de Bitcoin. Ook trekken institutionele beleggers zich massaal terug. Daarnaast zijn miners ontevreden omdat de munt het Proof-of-Work (POW) controlemechanisme los laat. Ook zien we dat de prijzen voor december op futures-beurzen achter blijven bij de verwachtingen. Ook dit is een indicator voor bearish sentiment op korte termijn.

Er valt dus ook in juli weer genoeg te verwachten en wij doen daar uiteraard verslag van.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen