Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: Prijs Bitcoin daalt, doemprijs, geld verdienen met mining

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag voorbij. Voor ons een mooi moment om de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we een doemscenario voor de Bitcoin. Ook zien we hoe Bitcoin mining weer winstgevend is.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, prijzen top 25 cryptomunten blijven in mineur

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 25.214,52 ($ 29.742,26). Dit is 3,60% lager dan toen de Amerikaanse beurzen gisteren sloten.

Ook de rest van de top 25 cryptomunten blijft negatieve prijzen noteren. Grootste daler is Ethereum Classic (ETC), dat 7,36% verlies noteert en daarmee de recente winsten weer inlevert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten 24 uur per dag volgen.

Doemscenario voor Bitcoin prijs

Nu de koers van de grootste cryptomunt blijft dalen en er ook weinig vertrouwen in de markt lijkt te zijn worden de pessimistische koersverwachtingen steeds sterker. Zo signaleren analisten dat de koers van de BTC onder het simpel voortschrijdend gemiddelde over 50 weken komt. Deze 50-week SMA blijkt historisch gezien een goede graadmeter om als steunniveau te dienen voor de koers. Ook blijkt dat er in het verleden fikse correcties volgenden als de Bitcoin koers onder het 50-weeks SMA komt.

Analist BitcoinMaster laat zien hoe er een 80% decline kan ontstaan, waarmee een bodem van $ 13.000,- wordt genoemd.

Ook  analist Keith Wareing laat zien dat er een fikse klap te verwachten valt en komt ook rond $ 13.000,- of zelfs nog lager uit.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook positieve signalen, dus blijft het een kwestie van de ontwikkelingen goed volgen of…

Waarom BTC mining weer lucratief is

Als er goudkoorts heerst verdien je het meest met het verkopen van spades en schoffels… Nu de Bitcoin weer minder snel in waarde stijgt is het voor veel investeerders interessanter om een minder koersafhankelijke belegging te zoeken. De Bitcoin infrastructuur is daarbij zeer interessant.  In het verhaal van Vlad Poliakovsky zien we dat het beeld dat er voor particulieren weinig te verdienen valt met Bitcoin mining inmiddels (weer) achterhaald is.

Poliakovsky runt namelijk 63 mining computers vanuit London. Daarmee maakt hij op iedere geïnvesteerde euro zo’n 75% rendement. Het mooiste is dat hij daarbij steeds minder afhankelijk is van de dagelijkse Bitcoin koers. Daarmee is de terugverdientijd van de investering zo’n 4 tot 7 maanden.

Het hele verhaal lees je hier, maar voor de ongeduldige belegger verklappen we alvast de clue. Door de toegenomen gebruiksmogelijkheden verdient men tegenwoordig zeer veel aan de transactie-fees. Hierdoor is het dus niet noodzakelijk om een minimum aantal BTC te minen om te verdienen met de mining computers.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!