WANT crypto lunch: prijs Bitcoin daalt, ogen op Ethereum (ETH) en DOGE

Tech Robert Kroes 11 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Zoals gebruikelijk leggen we ook vanmiddag de actuele prijs van de Bitcoin en de top 25 cryptomunten vast. We zien een dip en bekijken wat we kunnen verwachten. Ook zien we een opvallende Ethereum transactie en melden de eerste Dogecoin miljonairs zich.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin daalt, cryptomarkt in dip

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 46.118,51 ($ 55.950,-) en dat is 3,60% lager dan tijdens de lunch van gisteren.

Daarmee doet de grootste cryptomunt het beter dan de meeste andere cryptomunten uit de top 25. De prijzen van de top 25 cryptomunten laten namelijk vooral verliezen zien. Stellar (XLM) levert met 15,17% het meeste in, maar met verliezen rond 7% gemiddeld is er sprake van een dip in de markt. In het overzicht met live crypto prijzen van Tradeincrypto.com zien we dat alleen Okb (OKB) met een winst van 4,47% de uitzondering is die de regel bevestigt.

Moet Ethereum (ETH) zich voorbereiden op een koersval?

Zoals we verderop zien is de huidige dip een normale reactie. Als we echter de whale transacties bekijken zien we dat de whales grote hoeveelheden Ethereum (ETH) naar handelsbeurzen verplaatsen. Nadat we vanmorgen al een transfer van ruim 46.000 ETH zagen, zien we bij whale alert meer grotere transacties naar handelsbeurzen. Dit betekent dat grote investeerders hun munten willen verkopen en de winst van de afgelopen periode willen incasseren. Daarmee is de kans op een fikse correctie van Ethereum groter.

Wat kunnen we verwachten van deze Bitcoin en crypt dip?

Het zijwaartse koerspatroon van Bitcoin en het stijgend aantal koersrecords van andere cryptomunten zorgden ervoor dat een correctie te verwachten was. Hoewel de beren zich dus proberen terug te vechten hebben de bulls nog de overhand.

Het is daarbij wel zaak dat de koersen zich snel herstellen. Zo zien we dat voor de Bitcoin een steun rond $ 57.000,- cruciaal is en zorgt een herstel van de koers boven die grens voor bevestiging van de bull run.

Zoals we hiervoor zagen zien we dat de druk van kopers bij Ethereum wegvalt. Dit komt ook doordat de munt momenteel overbought is. Voor Ripple (XRP) lijkt er meer support van kopers, maar daar moeten we rekening houden dat nieuws rondom het proces met de SEC dit sentiment snel kan veranderen. De verwachtingen naar aanleiding van de correctie kun je hier zien.

Deze Dogecoin (DOGE) miljonair heeft weer genoeg tijd om de hond uit te laten

Dat de koers van Dogecoin (DOGE) geëxplodeerd is, is voor de meeste cryptohandelaren geen nieuws. Aziz McMahon, een hoge functionaris van Goldman Sachs had dit goed ingeschat. Volgens de geruchtenmolen heeft hij zijn ontslag ingediend nadat hij miljoenen verdiende door de koersstijging op zijn investering in Dogecoin (DOGE). Het bericht is nog niet door betrokkenen bevestigd, maar het lijkt erop dat McMahon dankzij Dogecoin (DOGE) weer genoeg tijd heeft om de hond uit te laten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen