Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 jul 2021

Bitcoin update: Prijs Bitcoin daalt, verwachting najaar & Willy Woo podcast

Het is weer tijd voor de lunch en dus voor de update van de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast blikken we vooruit. Wat is de Bitcoin koersverwachting voor het einde van het jaar? Hoe denkt Willy Woo over de koersontwikkeling?

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, cryptomarkt nog steeds negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 27.372,41 ($ 32.266,84). Dit is 2,90% lager dan tijdens de crypto update van gisterenmiddag.

Toch presteert de Bitcoin beter dan de meeste andere top 25 cryptomunten. We zien namelijk wederom een volledig rood digitaal koersenbord. Uitzondering is InternetComputer (ICP), dat 1,96% wint in 24 uur. Grootste daler is UniSwap (UNI), dat 11,27% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je uiteraard ook vandaag alle cryptoprijzen live volgen.

Hoe zal de Bitcoin in de tweede helft van het jaar presteren?

Natuurlijk genieten we nog volop van de zomervakantie, maar langzaam verleggen beleggers de blik al weer naar het einde van het jaar. Velen verwachten een grote koersexplosie, zoals we die steeds zagen in de tweede helft van het jaar na de halving.

De contracten op de optiebeurzen (zowel de eeuwigdurende contracten als de futures) laten enige twijfel bij dit beeld zien. Zo is de premie voor contracten die op 24 september verlopen 2,2% en die voor contracten die tegen het eind van het jaar verlopen 3,8%. Dit is op zich een goed teken, want de premie voor langere contracten is hoger dan voor de kortere. Aan de andere kant spreekt men van een gezonde markt als de premie voor de driemaand-futures boven 4% op jaarbasis blijft en dat is deze nu niet.

De vraag is of dit moet worden uitgelegd als een bearish teken voor de komende maanden of als een reflectie van het gebrek aan vertrouwen na de recente correcties in mei en juni. Deze premie is in ieder geval een houvast voor veel traders om het sentiment in de markt bij grote/professionele traders te monitoren.

Willy Woo is op basis van on-chain metrix duidelijk

Een van de mensen die zich duidelijk geen zorgen maakt over de tweede helft van het jaar is Willy Woo. De bekende crypto-analist schoof aan bij de podcast die Anthony Pompliano voor Apple verzorgt. Hij sprak daar over het belang van on-chain metrics en de technische data. Volgens hem is het wachten tot deze golf voorbij is en de prijzen door fundamentele factoren en technische indicatoren omhoog gedrukt gaan worden. Hij verwacht dan dat we een ongeziene bull-markt krijgen. De hele podcast kan je hier beluisteren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin update: Prijs Bitcoin daalt, verwachting najaar & Willy Woo podcast
Sluiten