Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto dalen. Hoe ver zakt BTC?

Inmiddels is ook de eerste Amerikaanse handelsdag achter de rug. Wij bekijken de actuele prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten. Verder kijken we vooruit. Hoe ver daalt de Bitcoin nog?

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt nog steeds, net als prijzen van top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 36.210,79 ($ 44.092,84) en dat is 2,85% lager dan gisteravond en ook lager dan vanmiddag.

Hiermee presteert Bitcoin gunstiger dan de meeste cryptomunten uit de top 25. Hoewel de volatiliteit minder lijkt te worden zien we de cryptoprijzen nog steeds vooral dalen. Er zijn wel wat uitzonderingen, met Shiba Inu (SHIB) als onbetwiste koploper. Nadat Vitalik Buterin een groot deel van zijn bezit verbrandde stijgt de koers met liefst 23,26%. Toch blijft het beeld vooral negatief. Grootste daler is VeChain (VET), dat 7,95% verliest. Veel cryptomunten volgen het verlies, zoals we op de site van Tradeincrypto.com in het overzicht met live cryptoprijzen zien.

Hoe ver daalt de Bitcoin nog?

Veel mensen denken aan een ‘black Thursday crash’ zoals we die in maart zagen. Toch lijkt het, ondanks de forse cijfers niet zo’n vaart te lopen. Als we de markt voor Bitcoin derivaten, waar vooral op toekomstige koersen gespeculeerd wordt, bekijken zien we dit duidelijk. Zo was de premie voor zogenaamde perpetual futures in maart op een gegeven moment 12% lager dan de actuele prijs. Tijdens de afgelopen prijsdaling was zo’n korting op geen stukken na in zicht. Het maximale verschil was 4%.

Ook als we de zogenaamde ‘25% delta skew’ bekijken zien we dat beleggers veel optimistischer blijven. Naar mate partijen meer kans zien op een grote crash wordt de premie voor put-opties in een bear/neutrale markt groter. In maart bedroeg die premie op een zeker moment 59%. Deze keer bleef het percentage steken op een maximum van 14% en dat is redelijk in de buurt van de prijs voor een neutrale verwachting, die meestal tussen -10% en + 10% ligt. De hele analyse met grafieken kan je hier bekijken.

Waar ligt het dieptepunt van de Bitcoin prijs?

We hebben al een fikse daling gezien, maar een Elloitt Wave analyse belooft niet veel goeds. We hebben inmiddels gezien dat de koers het spoor van de vijfde Elloitt Wave volgde en nu keurig binnen de marges van de vierde golf blijft. Het eerste supportlevel op $ 42.000,- wordt cruciaal. Als de koers daarboven blijft en daarna verder herstelt blijven de bulls in controle en kan een snelle koersstijging volgen.

Aan de andere kant belooft het volgen van de Elliot Wave patronen, zoals de munt nu doet niet veel goeds. Zoals je in deze grafiek kunt zien liggen er in dat geval verdere prijsdalingen op de loer. Schrik niet, maar een koers van $ 29.000,- is dan niet ondenkbaar.

Als het Elloitt Wave patroon gevolgd wordt en we concluderen dat beleggers zich nog niet veel zorgen maken zou het in zo’n geval een korte, scherpe correctie met snelle rebound kunnen worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!