Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 aug 2021

Crypto lunch: Prijs Bitcoin & crypto daalt, probleem BSV, Stan Lee is in

Tijdens deze vroege cryptolunch bekijken we de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook zien we hoe Bitcoin SV in de problemen komt en hoe Stan Lee zich meldt. Tot slot delen we een update.

We beginnen uiteraard bij de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, cryptomarkt blijft negatief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 31.876,40 ($ 37.789,76). Dit is 2,08% lager dan gisteren en ook lager dan tijdens de crypto-update die we gisterenmiddag deelden.

Ook de rest van de markt is nog negatief gestemd, al zien we steeds meer koersen richting consolidatie bewegen in een opmerkelijk vlakke markt. Grootste daler is Wrapped Bitcoin (WBTC) met 2,12%. Grootste stijger is Terra (LUNA), dat + 11,85% noteert. Alle live cryptoprijzen kun je uiteraard 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Problemen bij Bitcoin SV (BSV), 51% attack

De Bitcoin SV is vanaf de oprichting controversieel geweest. Al was het maar door de oprichter ‘Faketoshi’ Craig Wright. Inmiddels is de munt op het moment van schrijven uit de top 25 cryptomunten getuimeld, maar nieuws over de munt haalde toch de headlines. Vanmorgen werd namelijk een zogenoemde 51% attack uitgevoerd. Kortgezegd komt dit erop neer dat ‘derden’ controle over de Blockchain van deze munt namen.

Er werden via Twitter direct instructies voor nodes gedeeld en het is nog niet duidelijk wie er achter de aanval zit. Sommigen speculeren erop dat tegenstanders van Craig Wright op deze manier proberen de BSV van beurzen te verjagen.

Spike Lee is ineens into crypto

We zien zo nu en dan dat beroemdheden zich inzetten voor de promotie van cryptomunten. Sinds vandaag kunnen we director Spike Lee aan dat lijstje toevoegen. Hij maakte een reclamefilmpje voor Coin Cloud (een bedrijf voor crypto geldautomaten). De zeer uitgesproken reclame kan je hierna bekijken.

Update over een andere Spike & Coca Cola

Vorige week berichtten we over veilingen van digitale kunst. Inmiddels zijn beide veilingen afgelopen. Uit de resultaten blijkt hoe populair NFT’s worden. De NFT van Coca Cola leverde namelijk liefst 217 ETH (± € 456.000,-) op en de ‘bijna Banksy’ NFT ‘Spike’ leverde 65 ETH ( ± € 136.000,-) op.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto lunch: Prijs Bitcoin & crypto daalt, probleem BSV, Stan Lee is in
Sluiten