Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Crypto update: Prijs Bitcoin en crypto daalt, regels en Ethereum update

Inmiddels is het weer tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Daarnaast bekijken we hoe de Amerikaanse overheid de regelgeving voor cryptomunten aanscherpt. Ook bekijken we de komende Ethereum (ETH) update.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, prijzen top 25 cryptomunten negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 32.627,80 ($ 38.730,58). Dit is 2,32% lager dan gisteren rond deze tijd en ook lager dan tijdens onze crypto koersverwachting die we gisteren schreven.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten zijn nog steeds in mineur. Afgezien van de stable coins en Terra (LUNA), dat een winst van 10,36% noteert in 24 uur zien we alleen rode cijfers. Grootste daler is Polkadot (DOT), dat 5,28% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Prijs Bitcoin onder druk van Amerikaanse regelzucht

In Amerika hield men vorige week een hoorzitting over de positie van cryptomunten en miners. Aan de orde kwamen de mate van decentralisatie, de grootte van de cryptomarkt en de positie van miners. Uit de hoorzitting blijkt dat politici zich zorgen maken en aandringen op verdere regelgeving.

Daar blijkt niets van gelogen, want inmiddels presenteerde afgevaardigde Don Beyer een initiatief cryptowet. De wet, die liefst 58 pagina’s telt, stelt uitgebreide eisen aan cryptomunten en bepaalt voorwaarden waaronder cryptomunten als securities (waarvoor strengere eisen gelden) worden gezien. Hoewel de wet nog een initiatief is en behandeld moet worden is dit een teken van aankomende regels en dat maakt de markt onrustig. De hele initiatiefwet is hier te lezen.

Wat kunnen we verwachten van Ethereum update EIP-1559?

Zoals we in onze crypto koersverwachting meldden wordt op 4 of 5 augustus bij blok 12965000 de London hard fork doorgevoerd. Na deze hard fork is proposal EIP-1559 van kracht. Hiermee gaat met name de wijze van het bepalen van mining fee veranderen.

Tot nu toe gebeurt dit door middel van een veiling. Wie het meest betaalt ziet zijn transactie als eerste goedgekeurd worden. Deze structuur gaat vervangen worden door een systeem van een vaste basisvergoeding. Hiermee zouden de transactiekosten moeten dalen en is de fee stabieler. Zo kan deze makkelijker gebruikt worden om prijzen mee te bepalen.

Doordat met deze systematiek de supply verminderd wordt kan er een positief effect op de koers ontstaan. Op dit moment lijkt de munt als we naar de statistieken kijken, (nog) niet te reageren op de aankomende verbetering.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!