WANT Crypto update: Prijs Bitcoin & crypto herstelt, morgenochtend…

Tech Robert Kroes 21 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is ook in Amerika de handelsdag weer voorbij. Wij leggen de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast. Wat maakt de dag van morgen belangrijk en hoe zien analisten het herstel van de cryptomarkt?

Uiteraard beginnen we met de live prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt herstelt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 33.255,22 ($ 40.676,,81) en dat is 5,73% hoger dan gisteravond. Ook is belangrijk om te noteren dat de grootste cryptomunt daarmee de grens van $ 40.000,- ferm lijkt te verdedigen.

Toch blijft de groei van de Bitcoin achter bij het herstel van de meeste andere prijzen van cryptomunten uit de top 25. Na alle correcties is het even wennen, maar de markt laat alleen maar groene cijfers zien. Sterkste stijger is  de Filecoin (FILE) die 31,99 % plust in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com zien we echter dat er veel meer live cryptoprijzen zijn die het herstel in dubbele cijfers kunnen schrijven.

Ondanks dit herstel is Polygon (MATIC) tot nu toe de enige cryptomunt uit de top 25 die ook een positief weekresultaat kan noteren.

Hoe reageren experts op het herstel van de cryptomarkt?

Veel grote spelers en analisten denken dat de crisis van de afgelopen week geen wezenlijke sporen zullen nalaten. Zij verwachten dat het vertrouwen in cryptomunten weer herstelt. Ook denken zij dat meer educatie en een serieuzere aanpak qua regelgeving de handel in cryptomunten zal stabiliseren. Tot slot merken zij, net als wij vanmiddag al toonden, op dat de historische analyses leren dat er geen reden tot zorg is en dat de volatiliteit juist goed is.

Verder blijkt dat Elon Musk zich niet laat afschrikken door de boze cryptobeleggers die hem steeds openlijker onder vuur nemen. Hij blijft de Dogecoin (DOGE) ondersteunen via Twitter.

Toch lijkt het koerseffect nu minder dan na eerdere Tweets. Een van de mensen die wel verdere schade voorziet is Scott Minerd, de Chief Investment Officer van Guggenheim Partners. Waar hij begin dit jaar nog koersstijgingen tot $ 600.000,- voor Bitcoin voorzag is hij nu een stuk kritischer en geeft hij aan dat de prijsstijgingen te vergelijken zijn met de fameuze Tulpenmanie.

Krijgen we morgen een voorproefje van de Bitcoin prijs in de komende weken?

Aan het eind van de maand vervallen de maandopties in Bitcoin, maar naast maandopties zijn er ook weekopties voor de Bitcoin-prijs te verhandelen. Deze vervallen, je raadt het vast al, aan het eind van iedere week en dus morgen (om precies te zijn vrijdag 21 mei om 10 uur Nederlandse tijd). Hoewel de weekopties minder populair zijn gaat het nog steeds om grote waardes. Er vervalt morgen namelijk voor $ 930 miljoen aan Bitcoin.

Wie naar de statistieken kijkt ziet op het eerste gezicht een gelijke verdeling tussen de call-opties (die op koersstijging duiden) en put-opties (Die juist op een bearish markt duiden). Als we verder kijken zien we echter dat slechts 15% van de te vervallen call opties een prijs van $ 44.000,- en lager kent. Gezien de huidige prijs betekent dit dat morgen zo’n 85% van de te vervallen opties waardeloos wordt.

De kans is dus groot dat de optiebeurzen bearish worden na het verval van morgen. Dit zal niet direct een koersinvloed hebben, maar wel een belangrijke indicator zijn voor de verwachtingen van traders in derivaten. Ook in opmaat naar het verval van de maandopties volgende week vrijdag, zou de nieuwe prijs voor de weekopties wel eens een sterke koersindicatie kunnen geven. We zijn benieuwd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen