Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin en crypto herstelt, wie strikt Elon Musk? [video]

Inmiddels is de handelsdag op de Europese beurzen weer halverwege. Wij bekijken de actuele Bitcoin prijs en de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we welke cryptomunten de grootste kans hebben om de gunst van Elon Musk te winnen.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin herstelt, cryptomarkt stijgt sneller

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 41.672,87 ($ 50.382,09) en dat is 1,14% hoger dan de crash die we gisterenmiddag zagen.

Daarmee blijft de Bitcoin wat achter bij de prijzen van andere cryptomunten uit de top 25. We zien momenteel alleen groene koersresultaten, waarbij Dogecoin (DOGE) met een winst van 30,32% in 24 uur het snelste stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat de live cryptoprijzen meer stijgingen in dubbele cijfers laten zien.

Bitcoin uit de gratie, wie weet Elon Musk te strikken?

Nu Bitcoin sinds gisteren uit de gratie is bij Elon Musk en hij aangeeft op zoek te zijn naar alternatieven proberen veel partijen in te schatten welke cryptomunt erin zal slagen om Elon Musk te strikken om betalingen voor Tesla te mogen afhandelen.

Is de Dogecoin (DOGE) de usual suspect?

Iedere investeerder in crypto weet dat Elon Musk al langer fan is van de Dogecoin (DOGE), dus veel mensen speculeren erop dat je binnenkort jouw Tesla met de Dogecoin af kunt rekenen. Elon Musk laat op Twitter weten dat hij samenwerkt met het developers team van Dogecoin aan verbeteringen. Die kans is dus niet denkbeeldig.

Toch zijn er ook andere gegadigden.

Cardano (ADA) solliciteert openlijk

Een andere kanshebber is wellicht Cardano (ADA). Nadat Elon Musk gisteren aangaf op zoek te zijn naar een alternatief voor Bitcoin etaleerde Hoskinson zijn cryptomunt duidelijk als milieuvriendelijk alternatief. Dit zien we hierna.

Ook het team achter de cryptomunt zelf  solliciteerde openlijk.

Overigens nam Hoskinson later een korte video op waarin hij uitlegt hoe Elon Musk de Bitcoin prijs kan manipuleren door Dogecoin te promoten in zijn Tweets. Daar zal Elon Musk vast geen goed gevoel van krijgen.

Hoewel de reactie onder de Tweet van Cardano niet al te positief zijn lijkt de koersstijging erop te wijzen dat investeerders zo’n samenwerking wel zien zitten.

Er is echter nog een kandidaat.

Wordt Ripple (XRP) de outsider die Bitcoin vervangt bij Tesla?

Naast Cardano is ook Ripple (XRP) klaarblijkelijk wel in voor een samenwerking. De vaste advocaat van XRP postte namelijk ook al een rechtstreekse boodschap, waarin hij de verschillen op het gebied van energieverbruik tussen Ripple (XRP) en Bitcoin (BTC) op niet al te subtiele wijze onder de aandacht bracht.

Musk heeft nog niet op de beide cryptomunten gereageerd. Wel laat hij weten dat hij nog steeds een fan van crypto is.

 Loopt Elon Musk op eieren?

Ondertussen neemt de controverse rond Elon Musk verder toe. Zo werd bekend dat hij sinds zijn optreden in SaturdayNightLive al ruim 20 miljard heeft verloren doordat zijn aandelen en cryptobezittingen sterk in waarde daalden.

Daarnaast vallen steeds meer mensen over hem heen als het om zijn claim over Bitcoin en energie gaat. Een van de bekende criticasters is Michael Saylor van MicroStrategy. Hij neemt Musk zwaar onder vuur en maakt juist bekend dat hij ‘de Bitcoin dip’ van gisteren gekocht heeft.

Ook op Twitter nemen ‘rants’ van boze beleggers zoals deze (die we ivm het taalgebruik niet op de site zetten) en verhalen van investeerders die hun geld verloren of Doge mijden vanwege de Tweets van Musk steeds verder toe.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd…

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!